Wandelen in Vechtdal

Met Ommen als wandelgemeente van het jaar 2013, Hardenberg als nummer twee van 2014 en Dalfsen het groenste dorp van 2013 én het groenste dorp van Europ in 2016 zit je in het Vechtdal altijd goed. Hoe, waar of met wie je gaat wandelen maakt niet uit. Bij elke stap die je zet, sta je versteld van het schitterende en steeds wisselende landschap. Achter elke bocht in het Vechtdal is het een verrassing!

Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt je dus alle vrijheid, je bepaalt zelf de route en de gewenste afstand.

Online Routekiezer

Kies uit één van de bijna 700 beschikbare wandelroutes in het Vechtdal met de online routekiezer! Deze routekiezer is eenvoudig te gebruiken, ook als je geen GPS hebt. Je kunt de route naar keuze versturen naar je GPS en/of afdrukken op papier.