navigatie overslaan

Ontdek het Vechtdal vanaf het water

Dagelijkse rondvaarten in het Vechtdal

  • 18 mei - 31 okt 2023
  • 08:00- 23:00
  • Vechtdal

Opzoek naar een leuke uitje? Tijdens de nazomerperiode worden door verschillende rederijen elke dag rondvaarten in het Vechtdal georganiseerd. Een ideale manier om het Vechtdal vanaf het water te ontdekken!

Onder andere de volgende rederijen bieden dagelijkse rondvaarten over de Vecht. Het is vaak ook mogelijk om zowel tijdens als buiten het seizoen de hele boot af te huren voor grotere groepen.

Rederij Peters
Bij Rederij Peters bieden ze verschillende rondvaarten met hun boot "Queen of Vechtvalley". Vanaf 18 maart vaart de "Queen of Vechtvalley" regelmatig uit over de Overijsselse Vecht. Voor actuele vertrektijden en meer informatie kijk op www.rederijpeters.nl.

Hiawatha actief Vechtzomp Dalfsen
Vanaf april tot en met oktober vertrekt de Vechtzomp vanuit Dalfsen met een gids die enthousiast vertelt over de geschiedenis van de zompen en Dalfsen. De rondvaarten vertrekken doorgaans alleen in het weekend maar in de schoolvakanties vaart de Vechtzomp gedurende de hele week uit. Voor meer informatie kijk op www.hiawatha-actief.nl.

Vechtzomp "Hanzestad Ommen"
In Ommen vaart sinds 2023 regelmatig de Vechtzomp "Hanzestad Ommen" uit voor een rondvaart. Het schip is een replica van een historische Vechtzomp, zoals in gebruik van begin 18e eeuw tot in de 20e eeuw. De Vechtzomp "Hanzestad Ommen" vaart wekelijks uit.Voor meer informatie en reserveren kijk op www.ommervechtzomp.nl.

Vechtzomp Gramsbergen
Vanaf 1 mei tot 1 november vertrekt de Vechtezomp voor publiek vanaf Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen naar Laar en weer terug. De vaartochten gaan doorgaans om 10.30 en 14.00 uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op www.vechtezomp.nl.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Op de kaart

Meer leuke evenementen