navigatie overslaan

Expositie van schilderijen en beelden van verschillende materialen

Kunst onder de Wieken

  • 3 mei - 2 juni
  • 13:00- 17:00
  • gratis
  • Ommen

Het is zover, het expositieseizoen van Kunst onder de Wieken gaat weer van start. Daarbij hoort natuurlijk een officiële opening, waarvoor je van harte bent uitnodigt.

Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige, expositieruimte in Molen de Konijnenbelt aan de Zwolseweg 5 te Ommen. Afgelopen maanden zijn diverse vrijwilligers aan het werk geweest om de ruimte weer een mooie uitstraling te geven, het resultaat mag er zijn. De opening zal op vrijdag 3 mei om 15.30 verricht worden door Burgemeester Hans Vroomen en Johan van der Linden, voorzitter van Vechtdalkunsten.
De deelnemende kunstenaars zijn aanwezig, en zullen over hun werk vertellen.

Kunst onder de Wieken bestaat al meer dan 15 jaar, en heeft een lange traditie waarbij een groot aantal bekende en minder bekende kunstenaars hun werk hebben kunnen laten zien. Het expositie seizoen loopt van mei t/m september. Gedurende deze periode wordt de molen vijf keer ingericht met het werk van steeds drie verschillende kunstenaars.

De eerste expositie loopt van 3 mei t/m 2 juni.
De exposanten zijn Carla Luik, Tonnie Spruijt, Harma Cellarius.

Carla Luik is geboren in Den Haag waar zij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten heeft afgerond. Zij woont en werkt al jaren in Ommen. En exposeert haar werk door het hele land. Zij werkt met verschillende materialen, maar is vooral gefascineerd door het werken met aquarel.

Tonnie Spruijt, woonachtig in Ommen, is sinds 1978 gegrepen door het schilderen. Zij heeft diverse workshops en cursussen gevolgd, waarbij zij allerlei technieken heeft uitgeprobeerd. Uiteindelijk werd het schilderen en het werken met kleuren haar passie. Tonnie heeft een lange geschiedenis in de Molen, zij exposeerde hier in het verleden menig maal.

Harma Cellarius uit Sibculo is ook geen onbekende in de Molen. Ook zij exposeerde hier eerder met haar objecten van klei en van brons. Levend en werkend midden in de natuur, laat zij zich inspireren door de mysteries van die natuur. De bewondering over de wijze waarop die natuur zich manifesteert boeit haar en is de grote inspiratiebron van haar werk.

Wanneer

3 mei - 2 jun 2024
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen