Boerenmarkt Vriezenveen

Muziek, zang en dans en gezelligheid

prijs
gratis
locatie
Centrum Vriezenveen, Vriezenveen.

Met een kinderrommelmarkt, paardenmarkt op de oude Veemarkt en trekkers. Met daarnaast de warenmarkt met veel kramen in de vorm van een braderie.

Op woensdag 23 augustus van 08.00 tot 14.00 uur bruist het centrum van Vriezenveen weer van de activiteiten.

De kinder-rommelmarkt wordt natuurlijk weer gehouden. Per standplaats moet dit jaar 5 euro worden betaald. Daarnaast is er weer een paardenmarkt op de oude Veemarkt en laten loonwerkers en bedrijven hun nieuwste snufjes zien. Ook krijgen de oude trekkers weer een mooie plek, evenals attracties voor de kinderen. De warenmarkt is er en daarnaast veel kramen in de vorm van een braderie.

Shantykoor “De Stuwzangers

Shantykoor “De Stuwzangers” uit Vilsteren verzorgt dit jaar de muziek op het plein. Jaarlijks hebben zij tussen de 40 en 50 optredens tot in Duitsland toe. Door de manier van dirigeren ziet Flip Jonkman uit Heino kans het geheel te verfijnen, waarbij naast de muzikale en vocale prestatie veel aandacht wordt besteed aan de manier van optreden in het geheel. Het lukt Flip steeds weer tijdens het optreden niet alleen het koor maar ook het publiek volop te stimuleren. “Het repertoire van ons koor kent een grote verscheidenheid van Nederlandstalige zeemans- en vissersliedjes. Voor de variatie is daar een aantal Duits- en Engelstalige liedjes aan toegevoegd. Dit zorgt voor een repertoire met voor "elck wat wils" , aldus de Stuwzangers.

sergeant Wilson’s Army show

Tijdens de boerenmarkt trekken Theater Turf en het Historisch museum weer samen op en delen tijdens dit evenement dezelfde kraam. Net als vorig jaar wordt er gezorgd voor een mooi programma op het vaste podium bij café “Het Pleintje”. De Boerenmarkt heeft al gezorgd voor een optreden van een shantykoor en Theater Turf heeft een show gecontracteerd van de “Sgt Wilson’s Armyband”. Zij afficheren zich met “The original sound of the 40-50’s”. Afwisselend zullen het shantykoor en de Armyband optreden. De Armyband: “The good old” nostalgische muziek van de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Ontdek opnieuw de sound van Glenn Miller, de swing van de Andrews Sisters, Doris Day, Rosemary Clooney, Frankie Lane, Vera Lynn en vele anderen. De onvergetelijke muziek compleet in legerstijl met licht en special effects. De artiesten Sgt. Wilson, Peggy, Rose en Donna weten u als geen andere te verrassen.

Theater Turf ziet deze voorstelling als afsluiting van haar seizoen 2016-2017 en maakt tijdens de boer’nmarkt promotie voor het nieuwe seizoen 2017-2018 met als eerste evenement het Sagenfestival op 23 september in het Veenmuseum.

De Armyband sluit ook weer mooi aan bij de tentoonstelling van het Historisch Museum die op dat moment nog loopt. In het kader van “Het verzet Kraakt” met als middelpunt het leven van Derk Smoes en zijn rol in de bankroof in Almelo tijdens de oorlog.

Het museum gebruikt de stand om alvast promotie te maken voor de musical “Het verzet Kraakt”, die in september in Almelo van start gaat. Er is promotiemateriaal aanwezig, er is een boekje te koop over het verhaal van de bankroof en er komt een promotiekar van “Het verzet Kraakt” waarop onder andere het kraakbier en de kraak wijn te koop is. Ook is het mogelijk de voorstelling ter plekke te boeken.

Al met al belooft de Boer’nmarkt 2017 weer een gezellige happening te worden vol gezelligheid gelardeerd met kramen, rommelmarkt voor de kinderen en alles wat bij een Boer’nmarkt in Vriezenveen hoort.