navigatie overslaan

Vechtdalroute etappe 5

Fiets via deze route vanaf Haddorf via Weteringen naar de oorsprong van rivier de Vecht in Rosendahl-Darfeld. Via Huis Welbergen, het licht heuvelachtige gebied Metelen kom je via Schloss Darfeld bij het begin van de Vecht.

 • type Fietsen
 • afstand 44,7 km
 • duur 2:59

Startpunt

De route begint in Haddorf. Op cruciale punten zijn de bordjes van de vechtdalroute aangebracht om de richting aan te geven. Dus je kan lekker doorfietsen door de bewegwijzering te volgen. De route is 45 km lang en onderdeel van de Vechtdalroute.

 1. Huis Welbergen

  Oudste waterburcht

  Haus Welbergen is misschien wel een van de mooiste geheimen van het Münsterland. Hoewel de waterburcht niet zo bekend is als sommige andere kastelen in Westfalen, doet hij er qua schoonheid en charme niet voor onder.

 2. Historisch raadhuis

  Uniek gebouw in Schöppingen

  Het kleine, gepleisterde gebouw van twee verdiepingen met drie puntgevels in Münster-stijl en bolvormige halfronde toppen staat op een pleinachtige verbreding van de hoofdstraat in Schöppingen.

 3. Bedevaartsoord Eggerode

  Kerkelijke sferen

  De bedevaartsgemeente Eggerode is een plek waar je rust en ontspanning kunt vinden. Zowel pelgrims als minder religieuze vakantiegangers genieten van deze bijzondere sfeer rond het kerkplein en de genadekapel.

 4. Schloss Darfeld

  Bijzondere waterbrucht

  Een zeer mooie, idyllisch gelegen en typisch Münsterlandse waterburcht. Gebouwd ergens rond 1600 en gerestaureerd na een brand begin 1900. Het kasteel in particulier bezit en wordt bewoond. Het fietspad loopt direct langs het kasteel en biedt mooie uitzichten.

 5. Oorsprong rivier de Vecht

  Vechtequelle

  Voor de oorsprong van de rivier De Vecht én het eindpunt van de Vechtdalroute moet je afreizen naar Darfeld in het Duitse Münsterland. Bij Oberdarfeld 39 in Rosendahl vind je de Vechtequelle.