navigatie overslaan

Rondje Reestdal

Waan je een beetje in het buitenland. Weg van de reuring. Dat is het gevoel dat veel mensen hebben als ze het idyllische Reestdal bezoeken. Fiets langs en over het 37 kilometer lange riviertje dat tevens als provinciegrens fungeert.

 • type Fietsen
 • afstand 56,8 km
 • duur 3:47

Startpunt

De route is bewegwijzerd met speciale routebordjes. Volg de bordjes met daarop Rondje Reestdal. Je komt vanzelf weer bij je starpunt uit. Je kunt de route bij ieder knooppunt oppakken.

 1. Uitkijktoren Reestdal IJhorst

  (c) foto Jaco Hoeve

  Vanaf de circa 15 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Reestdal. De houten constructie zorgt voor een natuurlijke uitstraling die aansluit bij de bomen die de toren omsluiten.

 2. Fietsknooppunt 89

 3. De Wieker Meule

  Dorpsstraat 65

  Koop een zak vers gemalen meel en maak een heerlijk brood of de lekkerste pannenkoeken. Vrijwillige molenaars vertellen je alles over de molen. De wieken draaien iedere zaterdag.

 4. Fietsknooppunt 80

 5. Beeldenpark Havixhorst

  Schiphorsterweg 34

  Bekijk de bijzondere verzameling beelden in de tuinen van havezate De Havixhorst. Een vaste collectie en het wisselende aanbod geven een overzicht van de beeldhouwkunst uit de afgelopen eeuw.

 6. Fietsknooppunt 01

 7. Fietsknooppunt 85

 8. Fietsknooppunt 86

 9. Fietsknooppunt 87

 10. De Zwarte Venen

  www.staatsbosbeheer.nl

  Turfhistorie in de natuur. De zwarte venen herinneren aan die tijd van de turfwinning. Dat gebeurde op deze plek alleen voor eigen gebruik. Daarna liepen de veenputten vol met water. Dat leverde dit inktzwarte ven op.

 11. Fietsknooppunt 72

 12. Museum Staphorst

  Gemeenteweg 67

  Hier zijn stipwerk demonstraties te zien die verzorgd worden door de Stichting Stipwerk. Tevens is de expositie van de fotograaf Henk van der Leeden te bezichtigen. Om het museum te bezoeken zijn er een aantal vrijkaarten op de locaties aanwezig voor de toegang tot het Museum.

 13. Fietsknooppunt 20

 14. Fietsknooppunt 88

 15. Fietsknooppunt 22

 16. Fietsknooppunt 35

 17. Fietsknooppunt 99

 18. Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem is een prima begin- of eindpunt van een middagje Reestdal. In deze fraaie boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven.

 19. Fietsknooppunt 15

 20. Fietsknooppunt 16

 21. Fietsknooppunt 17

 22. Kijkheuvel Takkenhoogte

  NĂ¡ Nieuwe Dijk 28: linksaf

  Na Nieuwe Dijk huisnummer 28, linksaf het zandpad 200 meter in. Vanaf de kijkheuvel heb je een prachtig uitzicht over de heide en waterpartijen. Op het bijzonder afwisselende terrein graast een kudde Schotse hooglanders.

 23. Fietsknooppunt 90

 24. Fietsknooppunt 83

 25. Fietsknooppunt 98

 26. Fietsknooppunt 81