navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

Boodschappen doen bij de Boerderijwinkel

  • Leestijd 2
  • Gelezen 8782 keer

In het Vechtdal Overijssel kan je het hele jaar door proeven van overheerlijke lokale gerechten. Niet alleen de inwoners van het Vechtdal koken hier dagelijks mee, maar zelfs De Librije in Zwolle heeft altijd een aantal lokale ingrediënten uit het Vechtdal in het menu verwerkt. De Librije koopt natuurlijk rechtstreeks in bij de leverancier, maar wie graag lokaal eten op tafel zet, kan boodschappen doen bij de Boerderijwinkel.

Een bezoek aan de Boerderijwinkel is een absolute must tijdens je verblijf in Vechtdal Overijssel. Zie het als het snoephuisje uit het sprookje van Hans en Grietje, maar dan gevuld met talloze streekproducten en lokale specialiteiten waarvan het water je in de mond loopt! Boodschappen doen bij de Boerderijwinkel met honger is op eigen risico!

Het ontstaan van de Boerderijwinkel in het Vechtdal

De Boerderijwinkel is ontstaan door een groep innovatieve boeren uit het Vechtdal Overijssel. Zonder enige winkelervaring, maar met wilskracht en een visie werd in 2004 de eerste Boerderijwinkel in Ommen opgezet. Hier konden boeren met trots hun producten presenteren en rechtstreeks aan de consument verkopen: “Direct van het land naar de klant”. Het concept sloeg aan en tegenwoordig kunnen consumenten boodschappen doen bij meerdere boerenwinkels in het Vechtdal.

De schappen van de Boerderijwinkel zijn gevuld uiteenlopende, veelal biologische, producten. En niet alles dat je in de Boerderijwinkel tegenkomt, is van het land. Ook lokale kippenboeren, imkers, fruittuinen, brouwerijen en wijngaarden hebben zich aangesloten bij het initiatief. Zo vind je het door het hele jaar onder andere meelproducten, biologische groente, honing, klein rood fruit, jams, sauzen, asperges, vlees van de Brandrode koe, biologische zuivel- en ijsproducten, eieren, pasta, wijn, bier en kazen. Genoeg om een mandje mee te vullen.

Voor wie op zoek is naar een origineel cadeau, biedt de Boerderijwinkel ook uitkomst met bijvoorbeeld het ‘Vrouwen weten Waarom’, ‘Meer voor Mannen’ of ‘Borrel’–pakket. Je bestelt deze verwenpakketten in de winkel of online.

Waar vind ik een boerderijwinkel in Overijssel?

Het Vechtdal telt een hele serie Boerderijwinkels:

Al deze boerderijwinkels presenteren een ruim assortiment met al het lekkers uit de regio. Overigens kan je voor lokale vlees- en zuivelspecialiteiten ook terecht bij ambachtelijke IJsboerderijen en initiatieven als de Erve Vechtdal, Wolvarkenhoeve en Buffelfarm.

Wat vind je van dit artikel?