navigatie overslaan

Restaurant en ijssalon Ekkelenkamp

Heerlijk ambachtelijk ijs eten, het lekkerste in de regio? Plof lekker neer op het terras van één van de grootste ijssalon van Nederland, Ekkelenkamp.

Ons restaurant in Ommen beschikt over 100 zitplaatsen, met een prachtig uitzicht naar buiten. Op onze terrassen, met meer dan 400 zitplaatsen, is het prettig en gezellig vertoeven met een heerlijke kop koffie met een smaakvol gebakje uit eigen patisserie of een heerlijke sorbet uit onze ijssalon. Ons eigengemaakte softijs behoort tot het meest lekkere ijs van Nederland!

Ons gebak uit eigen Patisserie wordt nog elke dag vers gemaakt en dat proeft u! We maken bijna elke dag zo’n vijftien soorten vers gebak.

Voor de lunch hebben wij een uitgebreide kaart: van een simpel pistoletje tot pannenkoek of van een huisgemaakte kipsaté tot warme maaltijd. Wilt u uitgebreid dineren? Ook dat kan.

Grootste IJssalon van Nederland

Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Kinderen staan vooral heel geduldig in de rij voor de softijsjes, anderen voor de milkshakes en sorbets. Niet zo gek want het schepijs en softijs van ijssalon Ekkelenkamp is het lekkerst van de hele regio. Al sinds de jaren 50 is ijs een begrip bij Ekkelenkamp en de ijssalon is ook nog eens één van de grootste ijssalons van heel Nederland met wel 400 plekken op het terras. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept.

Liefde voor IJS

Ron Ekkelenkamp, de derde generatie Ekkelenkamp, vertelt: “De liefde voor ijs is er met de paplepel ingegoten. Mijn opa zag al snel toekomst in het ijs en mijn vader is hierop verder gaan.” Inmiddels is Ron zelf dag in dag uit druk met de ontwikkeling van nieuwe smaken en het maken van ijs, bijvoorbeeld yoghurt-aardbeiensoftijs van Vechtdal yoghurt, maar natuurlijk ook heerlijk softijs en ook is het schepijs vers bereid naar eigen recept. Het welbekende yoghurt-aardbeiensoftijs van ijssalon Ekkelenkamp bestaat al jarenlang en is een topper. Het basisrecept staat nog, maar ze hebben het populaire softijsje steeds lekkerder gemaakt. Zo gebruiken ze voor de yoghurt geen poeder, maar verse yoghurt van Puur Vechtdal, een kleinschalige boerderij in Ommen. Naast yoghurt-aardbeiensoftijs zijn er natuurlijk ook andere smaken die regelmatig wisselen, denk aan vanille en mokka.

Geen fabrieksijs, eigen recept

Wist je dat:

  • Vanaf april de ijssalon 7 dagen per week geopend is?!
  • Het terras meer dan 400 plekken heeft om te genieten van een heerlijk softijsje, schepijsje, sorbets of smakelijke milkshakes?
  • Ze hier geen fabrieksijs verkopen maar alles uit eigen machines?

Leuk weetje: zowel schepijs als softijs wordt elke dag zelf gemaakt met verse streekproducten.

Categorieën