navigatie overslaan

Natuurgeheimen

Podcast De Ontdekkingsreis

  • Leestijd 2
  • Gelezen 732 keer

Ga mee op een spannende ontdekkingstocht door het prachtige Vechtdal & Reestdal. Op zoek naar de geheimen en verborgen parels van dit bijzondere landschap. In deze podcast wordt elke aflevering gesproken met een local die de mooiste plekjes weet te vinden. Boordevol avontuur en natuur, met overheerlijke en gezonde smaken rechtstreeks van het land om je heen. Dus... trek je wandelschoenen aan of pak de fiets en ontdek wat je niet mag missen in het prachtige Vechtdal & Reestdal!

Aflevering 1: Van oerlandschap naar eten van het land

Rolf gaat in gesprek met topkok en natuurwildplukker Daniel Poolman van Proefkamer Het Reestdal in Dedemsvaart. Daniel neemt ons mee naar zijn favoriete plekjes in het Vechtdal en Reestdal. De gepassioneerde topkok vertelt over de unieke eigenschappen van de natuur in onze regio. Tijdens zijn foodwalks en dorpssafari's gaat hij op zoek naar alles wat eetbaar is en waar je dit met je eigen ogen kunt bekijken tijdens een wandeling in de natuur.

Aflevering 2: Alle landschapsgebieden van Nederland op fietsafstand

Is het Vechtdal en Reestdal een van de mooiste gebieden van Nederland? Volgens Boswachter Nico en Ans Naber van de Koppel zeker. Je hebt hier letterlijk alle landschapsgebieden van Nederland op fietsafstand. Behalve de waddeneilanden. Samen met Ans Naber van de Koppel en boswachter Nico verkennen we in deze aflevering het levendige ecosysteem langs de Vecht.

Aflevering 3: Van theeplantages tot wijngaarden; we hebben het allemaal

Theeplantages. Wijngaarden. Zijn dat geen zaken die je vooral in het buitenland ziet? Niets is minder waar. In onze regio hebben we het gewoon. In deze aflevering neemt Natasja Martin je mee langs de wijnvelden en theeplantages.

Wat vind je van dit artikel?