Verhalen van het Vechtdal

Nieuw in het Vechtdal; Verhalenpunten. De wilde deerne van Kranenburg, het ontstaan van de Lemelerberg, de Witte Wieven in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Deze verhalen en nog veel meer worden verteld door bekende Vechtdallers, het kan zomaar voorkomen dat u naar een verhaal luistert, ingesproken door Jeroen Krabbé of Erik Hulzebosch.

30 verhalenpunten
Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Het enige wat u hoeft te doen, is een paar keer trappen op een pedaal en een druk op de knop. Vervolgens kunt u luisteren naar een aan de omgeving gerelateerd verhaal. Ieder verhalenpunt heeft een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kleine kinderoortjes. 

net een hoorspel
De verhalenpunten bevinden zich in het fietsroutenetwerk. U kunt dus bijvoorbeeld de verhalen beluisteren als afwisseling van een mooie fietsroute doorhet Vechtdal. De vroegere verhalen over het Vechtdal brengen de omgeving tot leven en met de achtergrondgeluiden lijkt het soms net of u in een hoorspel terecht bent gekomen. De spannende mythen en sagen veranderen wellicht uw blik op de omgeving.

Voor de exacte locaties van de verhalenpunten klik hier.

                                                                         

Nieuw! Verhalenpalen nu ook in het Reestdal! Klik hier voor meer informatie.


Het project Verhalenpunten is een initiatief van de Toeristische Klankbordgroep in Dalfsen. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Dalfsen, Regionaal Team Recreatie en Toerisme, Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme en Vechtdal Marketing. De uitvoering van het project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Overijssel, Ruimte voor de Vecht, gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg en de Waterschappen Velt en Vecht en Groot Salland.

 

 

gesponsorde informatie

 
 
 

  

 

vakantie-vinder

kies een activiteit
kies een accommodatietype
Kies een evenement
Van    Tot
  

vechtdal agenda

04 feb

Woensdag 4 februari Open Dag Praktijkschool De Maat Ommen

Praktijkschool De Maat
Ommen

04 feb

Inschrijfavond glasvezel Vechtdal Breed


Lemele

05 feb

Inschrijfavond glasvezel Vechtdal Breed


Witharen

14 feb

Carnavalsoptocht


Slagharen

youtube vechtdal