Boerencamping

Kamperen op een boerencamping in eigen land?

Wie denkt dat een boerencamping 'ouderwets' is heeft het helemaal mis. Boerencampings zijn hip. Kamperen te midden van een fruitboomgaard is een unieke ervaring. In het voorjaar zie je de boomgaard tot leven komen en tijdens de oogsttijd kun je zelf je eigen verse fruit plukken.

Waarom kiezen voor een boerencamping?

De vaak kleinschalige accommodaties bieden het échte kamperen zonder toeters en bellen. Je komt er helemaal tot jezelf. Het leuke aan deze vorm van kamperen is dat je het boerenleven van dichtbij meemaakt.

Vechtdal

Je kunt er heerlijke weekendjes met z'n tweeën doorbrengen of er met het hele gezin genieten van een langere vakantie midden in de groene natuur. Ervaar het allerbeste van het Vechtdal en kies voor een verblijf op een gastvrije boerencamping. Bekijk nu snel alle boerencampings en kom langs in het Vechtdal!

Beleef de rust en stilte in een bos- en waterrijke omgeving. 's Ochtends wordt je gewekt door opgewekt fluitende vogels, voorbij dobberende eendjes, blatende schapen in een naburig weiland of een vrolijke kudde loeiende koeien.

Eropuit in de omgeving

Het Vechtdal heeft uitstekende wandel- en fietsroutes. Onderweg kom je door verschillende kleine, historische dorpen en kun je kennis maken met de smaken van de streek. Proef de verrukkelijke spekpannenkoeken en kies bij de koffie voor Zwolse blauwvingers. De tuin van Overijssel, zoals het Vechtdal ook wel wordt genoemd, heeft ook smaakvolle asperges en geweldige boerenkazen. De verschillende boerenbedrijven heten je van harte welkom om naast het kamperen ook kennis te maken met hun huisgemaakte en zalig smakende producten.

 1. Boerderijcamping Het Varsenerveld

  Boerderijcamping Het Varsenerveld

  Adres
  Emslandweg 14, 7731RP Ommen

  Op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming? Kom kamperen/logeren bij de boer in Ommen, hart van het Vechtdal. Een groot avontuur dat je niet mag missen!

 2. Grenszicht

  Grenszicht

  Adres
  Radewijkerweg 70, 7791RH Hardenberg

  Zorgboerderij ‘Grenszicht” is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij in Radewijk.

 3. Camping Zandman

  Camping Zandman

  Adres
  Marsdijk 4, 7736PL Ommen

  SVR camping Zandman in Beerze is een heerlijke plek om lekker rustig te kamperen op een actief boerenbedrijf.

 4. Camping Boszicht

  Camping Boszicht

  Adres
  Emslandweg 13, 7731RP Ommen

  Kamperen bij de boer is genieten van rust en natuur. Onze mini-camping ligt in een bosrijke omgeving, met uitzicht op de weilanden, waar de koeien lopen te grazen en zelfs reeen, hazen, konijnen en vogels op bepaalde tijden te zien zijn.

 5. Groepsaccommodatie Emsland

  Groepsaccommodatie Emsland

  Adres
  Emslandweg 17, 7731RP Ommen

  Ruim 10 jaar heten wij onze gasten van harte welkom in onze groepsaccommodatie. Het complex is gebouwd in de mooie omgeving van Ommen aan de rand van het bos.

 6. Minicamping `De kleine weide`

  Minicamping `De kleine weide`

  Adres
  Slagenweg 1, 7788AB Anerveen

  Onze prachtig aangelegde minicamping in het Overijsselse Vechtdal is landelijk gelegen en biedt ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie op het platteland.

 7. Boerhoes

  Boerhoes

  Adres
  Koepelallee 8, 7722KT Dalfsen

  Welkom bij “Boerhoes”. Kom op visite en geniet van het erf, de prachtige omgeving en de gastvrijheid. Met Bedde & Bruggien, de ruime boerencamping, onze kleinschalige, gezellige theetuin en kunst op het erf, is er voor elk wat wils.

 8. Agrohof boerderijcamping

  Agrohof boerderijcamping

  Adres
  Glintweg 8, 8148RM Lemele

  De boerderij-camping is een onderdeel van de rundveehouderij van De Agrohof. De minicamping heeft 15 plaatsen, geen seizoensplaatsen. Iedereen heeft een vrij uitzicht, enkelen kijken uit op de Lemelerberg.

 9. Landhoeve Zwieseborg

  Landhoeve Zwieseborg

  Adres
  Hardenbergerweg 23, 7778HP Loozen

  In het glooiende landschap van het Overijsselse Vechtdal ligt de camping van Landhoeve Zwieseborg. Kleinschalig, maar wel met fijne royale kampeerplaatsen en van alle gemakken voorzien.

 10. SVR Camping de Kleve

  SVR Camping de Kleve

  Adres
  Rheezerweg 111, 7795DB Hardenberg

  SVR - camping ‘De Kleve’ ligt in de bosrijke omgeving tussen Hardenberg en Mariënberg, waarin naar hartelust gefietst en gewandeld kan worden.

 11. Esrand

  Esrand

  Adres
  Grote Beltenweg 2, 7794RA Hardenberg

  Minicamping de Esrand is gelegen in een rustige landelijke omgeving. Het kampeerterrein wordt aan drie zijden omringd door een eeuwenoude zandverstuiving: de Rheezerbelten.