Boerencamping

Kamperen op een boerencamping in eigen land?

Wie denkt dat een boerencamping 'ouderwets' is heeft het helemaal mis. Boerencampings zijn hip. Kamperen te midden van een fruitboomgaard is een unieke ervaring. In het voorjaar zie je de boomgaard tot leven komen en tijdens de oogsttijd kun je zelf je eigen verse fruit plukken.

Waarom kiezen voor een boerencamping?

De vaak kleinschalige accommodaties bieden het échte kamperen zonder toeters en bellen. Je komt er helemaal tot jezelf. Het leuke aan deze vorm van kamperen is dat je het boerenleven van dichtbij meemaakt.

Vechtdal

Je kunt er heerlijke weekendjes met z'n tweeën doorbrengen of er met het hele gezin genieten van een langere vakantie midden in de groene natuur. Ervaar het allerbeste van het Vechtdal en kies voor een verblijf op een gastvrije boerencamping. Bekijk nu snel alle boerencampings en kom langs in het Vechtdal!

Beleef de rust en stilte in een bos- en waterrijke omgeving. 's Ochtends wordt je gewekt door opgewekt fluitende vogels, voorbij dobberende eendjes, blatende schapen in een naburig weiland of een vrolijke kudde loeiende koeien.

Eropuit in de omgeving

Het Vechtdal heeft uitstekende wandel- en fietsroutes. Onderweg kom je door verschillende kleine, historische dorpen en kun je kennis maken met de smaken van de streek. Proef de verrukkelijke spekpannenkoeken en kies bij de koffie voor Zwolse blauwvingers. De tuin van Overijssel, zoals het Vechtdal ook wel wordt genoemd, heeft ook smaakvolle asperges en geweldige boerenkazen. De verschillende boerenbedrijven heten je van harte welkom om naast het kamperen ook kennis te maken met hun huisgemaakte en zalig smakende producten.

 1. Camping De Boergondiër

  Camping De Boergondiër

  Adres
  Parallelweg 43, 7782 SL De Krim

  Rust, Ruimte en Recreatie…dat hebben wij op onze minicamping De Boergondiër. Op de prachtige grote plekken of in de chalets hebt u volop privacy. U vertoeft tussen de pioenrozen of u wandelt door het prachtige groene Vechtdal of over het Pieterpad.

 2. De Nieuwe Brug

  De Nieuwe Brug

  Adres
  Lemelerweg 15, 7731PR Ommen

  De mooi ingerichte camping ligt naast de rivier de Regge in het gelijknamige buurtschap Nieuwe Brug. Maar je kan ook overnachten in de ruim opgezette groepsaccommodatie.

 3. Minicamping `De kleine weide`

  Minicamping `De kleine weide`

  Adres
  Slagenweg 1, 7788AB Anerveen

  Onze prachtig aangelegde minicamping in het Overijsselse Vechtdal is landelijk gelegen en biedt ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie op het platteland.

 4. Boerhoes

  Boerhoes

  Adres
  Koepelallee 8, 7722KT Dalfsen

  Welkom bij “Boerhoes”. Kom op visite en geniet van het erf, de prachtige omgeving en de gastvrijheid. Met Bedde & Bruggien, de ruime boerencamping, onze kleinschalige, gezellige theetuin en kunst op het erf, is er voor elk wat wils.

 5. Minicamping Rollecate

  Adres
  Schapendijk 12, 7715PT Punthorst

  Mini-camping "Rollecate" is gelegen bij de boerderij. De boerderij ligt in het buitengebied van de gemeente Staphorst, dicht bij de bossen en de recreatieplas

 6. Grenszicht

  Grenszicht

  Adres
  Radewijkerweg 70, 7791RH Hardenberg

  Zorgboerderij ‘Grenszicht” is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij in Radewijk.

 7. Esrand

  Esrand

  Adres
  Grote Beltenweg 2, 7794RA Hardenberg

  Minicamping de Esrand is gelegen in een rustige landelijke omgeving. Het kampeerterrein wordt aan drie zijden omringd door een eeuwenoude zandverstuiving: de Rheezerbelten.

 8. Camping Boszicht

  Camping Boszicht

  Adres
  Emslandweg 13, 7731RP Ommen

  Kamperen bij de boer is genieten van rust en natuur. Onze mini-camping ligt in een bosrijke omgeving, met uitzicht op de weilanden, waar de koeien lopen te grazen en zelfs reeen, hazen, konijnen en vogels op bepaalde tijden te zien zijn.

 9. `t Loozerveld

  `t Loozerveld

  Adres
  Roskampweg 5, 7778HJ Loozen

  Midden tussen de groene weilanden, dicht aan de Duitse grens ligt Minicamping 't Loozerveld. De camping is gelegen aan viswater en is tevens een ideaal uitgangspunt voor fietstochten.

 10. SVR Camping de Kleve

  SVR Camping de Kleve

  Adres
  Rheezerweg 111, 7795DB Hardenberg

  SVR - camping ‘De Kleve’ ligt in de bosrijke omgeving tussen Hardenberg en Mariënberg, waarin naar hartelust gefietst en gewandeld kan worden.

 11. Camping De Linderbeek.

  Camping De Linderbeek.

  Adres
  Zomerweg 56, 7683PR Den Ham

  Boerderijcamping de Linderbeek is een boerencamping: kamperen bij de boer dus. De boerderijcamping de Linderbeek is gelegen in Den Ham Overijssel, te midden van de prachtige natuur van Twente, Salland en het rivierengebied: Regge en Vecht.