navigatie overslaan

Vakantiehuis voor twee 't Witte Huis

’t Witte Huis is gelegen op één van de mooiste plekjes in het Overijsselse Vechtdal vlakbij Dalfsen iets ten Oosten van Zwolle.

De rijke geschiedenis en de bewoners hebben het landgoed gedurende eeuwen gevormd. Dit vakantiehuisje voor 2 personen staat verscholen tussen de bomen van Buitenplaats de Horte. Een historisch pareltje uit de vorige eeuw dat diende als biljartkamer voor de landheer. Heel bijzonder erfgoed en recentelijk ingericht tot heerlijke buitenplek. Sfeervol logeren midden in de natuur van Landschap Overijssel. Genieten van weids uitzicht over de weilanden vol rust, ruimte en stilte. Hier zijn de nachten donker en hoor je de roep van de uil. ’t Witte Huis is ingericht als studio met een compacte keuken, comfortabele living en gezellige houtkachel. Puur en comfortabel met uitsluitend natuurlijke, duurzaam materialen. Het royale tweepersoonsbed (een ontwerp van Piet Hein Eek) is opgemaakt met speciaal By Mölle bedlinnen. De matrassen, dekbedden en kussens zijn van zachte biologische natuurlijke materialen. Het natuurhuisje heeft een besloten tuin met een grote houten buitentafel, lekkere zitjes en barbecue. Vanuit de tuin loop je zo het bos in en kan je genieten van het landgoed met eigen boomgaard en historische druivenkas.

Natuur en omgeving

Wat deze omgeving zo bijzonder maakt, is dat het landgoed nog compleet is. In de archieven duikt het landgoed voor het eerst op in 1391. Het Overijsselse Vechtdal is een prachtige streek. In ’t Witte Huis vind je meer informatie en kaarten van de omgeving. In de schuur staan twee fietsen. Zoals je zult ontdekken heeft Buitenplaats de Horte een rijke historie en zelfs een eigen druivenkas en boomgaard. Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes uitgezet van 3,5 kilometer (gele route) en 5,5 kilometer (rode route). Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de das, hermelijn, ransuil en het ijsvogeltje. In de graslanden bloeien margriet en korenbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de otter. Met wat geluk zie je hem door de gracht zwemmen.

Voor meer informatie en boekingen: www.bymolle.com

Categorieën