navigatie overslaan

Het Klooster van Dalfsen

Overnachten in een voormalig nonnenklooster en ontbijten in de authentieke kapel. Proef de bijzondere sfeer van Het Klooster van Dalfsen in het bruisende Vechtdal.

Weliswaar worden er geen kloosterdiensten meer gehouden, tot rust komen kan nog altijd in Het Klooster van Dalfsen. Na de grondige renovatie van Het Klooster, zijn de kapel en de biechtstoel intact gebleven. Het is nu mogelijk om te overnachten in de kamers van de nonnen. Het rijksmonument telt zeven slaapkamers, variërend van eenvoudig tot luxe. Er zijn één- en tweepersoonskamers en in de voormalige linnenkamer kunnen zelfs zes gasten slapen. Kinderbedden zijn beschikbaar.

Gezellig Dalfsen in Vechtdal Overijssel

Het gezellige dorp Dalfsen -met zijn ligging aan de Vecht- biedt vertier voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoekje waard. Lekker ongedwongen winkelen, een terrasje pakken of ambachtelijke streekproducten proeven in één van de restaurants die Dalfsen rijk is. In de omgeving kunt u talloze uitstapjes maken: laat u verrassen door het levendige Overijsselse Vechtdal! Eenmaal terug in Het Klooster kun je nagenieten in de gezellige woonkeuken, kapel of ontspannen in de mooie kloostertuin.

Groepsaccommodatie

Logeren met de familie in het oude nonnenklooster. Met een groep vrienden er even tussenuit. Het Klooster van Dalfsen in het schitterende Vechtdal is daarvoor dé ideale locatie. Groepen kunnen beschikken over de eerste en tweede verdieping en kunnen gebruik maken van de ruime kloostertuin. Nonnen kom je daar niet meer tegen, maar de jonge energieke eigenaren zullen voor een hartelijke ontvangst zorgen. Je zult er een fantastische tijd beleven. Uiteraard zijn de faciliteiten met hun tijd meegegaan. Alle slaapkamers zijn voorzien van gratis WIFI en flatscreen-tv. De royale woonkeuken is van alle gemakken voorzien. Koken is een feest op het gasfornuis met zes pitten en afwassen gaat gemakkelijk vanwege de grote snelle vaatwasser. In de keuken staan ruime koelkasten. In Het Klooster van Dalfsen komen heden en verleden samen. Er zijn veel verwijzingen naar de vroegere bewoners te vinden. Zo zijn alle slaapkamers vernoemd naar de zusters die er vroeger woonden. Oud, maar dan in een nieuw jasje. Ontspannen bubbelen in de jacuzzi buiten in de kloostertuin maakt een verblijf nog aangenamer. Zowel in de winter als in de zomer. Gezellig een spelletje doen of een kaartje leggen is geen probleem, maar groepen die van harde muziek/feesten tot diep in de nacht houden, kunnen beter een andere accommodatie zoeken. Gemiddeld dient de leeftijd 35+ te zijn.

Hippe Eco-Scooter

Maak eens een tochtje rondom Dalfsen! Een uitstekende en originele manier om de omgeving van Het Klooster te verkennen. Een familiedag? Gezellig met de vriendengroep op stap? Voor iedereen die een (brommer)rijbewijs heeft, Bij Het Klooster van Dalfsen zijn verschillende arrangementen en tochten te boeken.

Vergaderen

Vergaderen op bijzondere locaties zorgt voor een andere kijk op de zaak. Heeft u al eens vergaderd in een voormalige kapel? Dat kan in het Klooster van Dalfsen. Waar vroeger de nonnen bijeen kwamen, kunt u nu prima terecht voor een zakelijke meeting of training. Vanwege de ideale ligging in Overijssel is het Klooster van Dalfsen een populaire vergaderplek. De locatie is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Al eens vergaderd in een voormalige kapel, waar vroeger de nonnen bijeen kwamen? Alle benodigdheden voor een zakelijke bijeenkomst zijn beschikbaar, zoals een beamer, flipover en WIFI.Voor een meerdaagse meeting hoef je bovendien niet naar een andere locatie. En je kunt gewoon blijven slapen. Ideaal: alles op één plek

B&B

Geniet van het bruisend Vechtdal! Weliswaar worden er geen kloosterdiensten meer gehouden, tot rust komen kan nog altijd in Het Klooster van Dalfsen. Na de grondige renovatie van Het Klooster, zijn de kapel en de biechtstoel nog intact gebleven.

Het gezellige dorp Dalfsen -met zijn ligging aan de Vecht- biedt vertier voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoekje waard. Laat u verrassen!

Eenmaal terug in Het Klooster kunt u nagenieten in de gezellige woonkeuken, kapel of ontspannen in de mooie kloostertuin.

Wij hanteren onze kamers B&B als last minute, de kamers zijn vier weken van te voren te boeken.

Categorieën