navigatie overslaan

Mini (boeren) campings

Even helemaal weg van de drukte? Bezoek een SVR camping in het Vechtdal, oftewel: ga kamperen bij de boer. Op veel kleine campings en natuurcampings in Vechtdal Overijssel is het heerlijk rustig, zeker tijdens het laagseizoen. Een boerencamping biedt veel voordelen. De kampeerplekken zijn vaak ruim met voldoende privacy, weg van de stad en de snelweg en vaak dichtbij of op een boerderij, landgoed of boomgaard. Juist de charme van logeren bij de boer en kleinschalige speelvoorzieningen zijn voor gezinnen met kinderen juist zo aantrekkelijk. Ook vissen en recreëren aan de Vecht en kamperen op een minicamping is een gouden combinatie.

Eén van de leukste gezinsvakanties beleef je op een SVR camping in het Vechtdal Overijssel. Afhankelijk van het type boerencamping word je wakker tussen de fruitboomgaarden of boerderijbeesten. Ervaar het ware boerenleven en help mee bij het plukken van fruit en het verzorgen van de koeien, varkens en schapen. Uiteraard proef je ook het boerenleven en geniet van je lokale specialiteiten, zoals asperges, kazen en ander lekkers dat je tegenkomt bij de boerderijwinkel. Boek een vakantie waar je als gezin of stel nog jaren over napraat.

Uniek kamperen bij de boer in het Vechtdal

Een SVR camping in het Vechtdal kent veel voordelen. Doordat je midden in de natuur verblijft, krijg je veel gezonde frisse lucht. Ook help je de boer op een SVR camping misschien wel met het verzorgen van de dieren, waardoor je nieuwe dingen leert. Door alle ruimte voel je je vrij om te genieten met de mensen om je heen. Maak samen herinneringen voor het leven.

Nergens in het Vechtdal kun je zo zorgeloos kamperen bij de boer als bij Camping de Vos in Lemelerveld. Heb je geen eigen tent, caravan of camper? Geen probleem, want dan huur je gewoon een Boer’n Safaritent, die ook nog eens rolstoelvriendelijk is. Voor de kinderen is het een groot feest op deze boerencamping, vooral met een kampeerplekje op het Kidsveld. Vervelen kan hier niet, want je mag regelmatig helpen met het voeren van de kalfjes.

En wat dacht je van Boerderijcamping Varsenerveld in Ommen? Vier keer per week mag je de boer helpen met het voeren van de koeien, dwerggeitjes, konijnen, kippen en de pony. Ook zul je regelmatig kids voorbij zien crossen op skelters of op de step. Buiten de boerencamping is ook genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld een kanotocht over de Vecht of ga wandelen door de Sahara Ommen.

Boerderijcamping Varsenerveld
Boerderijcamping Varsenerveld

De leukste minicampings in het Vechtdal

Met slechts twaalf kampeerplekken is Camperplaats Vechtdal in Nieuwleusen een minicamping. Maar niet zomaar een, want vier van de twaalf plekken op deze boerencamping beschikken over een eigen hottub. Vanuit de hottub, die wordt verwarmd door middel van een houtkachel, kijk je zo naar de (als je geluk hebt heldere) sterrenhemel. De volgende dag zit je weer vol energie om bijvoorbeeld Ommen of Dalfsen te ontdekken.

Ook De Kemminckhorst kun je gerust een minicamping noemen met slechts 25 kampeerplekken. De boerencamping ligt aan de Vecht en beschikt over een strandje en zwemsteiger, dus je plonst zo het water in! Huur een bootje en dobber rond op het water of zoek de levendigheid op in Ommen of Dalfsen. Ook maak je prachtige fietstochten vanaf de camping, dus een tip van ons: neem je fiets mee.

Minicamping De Kemminckhorst
Minicamping De Kemminckhorst

Kleine campings met privé sanitair

Houd je van kamperen, maar vind je het minder prettig om sanitair te delen? Boek dan een campingplaats met privé sanitair. Vaak is dit alleen mogelijk op de iets ‘grotere’ campings, bijvoorbeeld op Comfortcamping De Blekkenhorst in Den Ham. Iedere kampeerplek op deze camping beschikt over een eigen sanitaire cabine met douche, toilet en wastafel. Als kers op de taart heeft deze camping ook nog eens een zwembad, waar je op een warme zomerdag in duikt om lekker af te koelen. Maar ook minicamping De Boergondiër beschikt over een aantal kampeerplekken met privé sanitair. Vanaf de boerencamping rijd je makkelijk naar Attractiepark Slagharen, Plopsaland en Wildlands.

Wat zijn de leukste boerencampings?

Kamperen op de boerderij doe je op SVR camping Zandman in Beerze, een actief boerenbedrijf. Maar ook op Boerhoes ervaar je het kamperen bij de boer. De boerencamping ligt aan een doodlopende weg, dus rust gegarandeerd. ‘s Avonds bereid je een lekker diner met de ingrediënten die uit de moestuin komen, ‘s ochtends geniet je van verse broodjes en boeren dranken. Door de gastvrijheid van de eigenaren voel je je op beide boerencampings meteen thuis.

Camping Boerhoes
Camping Boerhoes

Verblijf je het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur? Neem eens een kijkje bij natuurkampeerterrein De Rietkraag in Lemelerveld. Bewonder de prachtige sterrenhemel en word wakker door zingende vogels. De Lemelerberg en de Sallandse Heuvelrug lenen zich voor aangename wandelingen.

Waar vind ik Vekabo campings in het Vechtdal?

Als eigenaar van een kleine camping, gelegen op het platteland, kun je lid worden van Vekabo. De campings die zijn aangesloten bij Vekabo voldoen aan een bepaalde kwaliteits- en prijseisen. Kenmerkend voor Vekabo campings is dat de campings onder andere rust, ruimte en gastvrijheid bieden. Vekabo campings in het Vechtdal zijn bijvoorbeeld De Eskamp in Lemele, Boerderijcamping ‘t Slag in Oudleusen en Camping De Vogelsangh in Ommen.