navigatie overslaan

Balkbrug is ontstaan aan het kanaal de Dedemsvaart en dankt zijn naam aan een balk die onder een brug in dit kanaal lag. Deze balk moest voorkomen dat schepen met te grote diepgang deze brug konden passeren. De omgeving van Balkbrug biedt vele wandel- fietsmogelijkheden. Stap op je fiets voor een rondje Balkbrug.

Ontdek Balkbrug

Heuveltjesbos

Het Heuveltjesbos, een oase van rust en groen, nodigt uit tot ontdekking. Dit betoverende bosgebied, gekenmerkt door zijn zacht glooiende terrein, biedt een idyllisch toevluchtsoord voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met zijn weelderige bomen, fluitende vogels en kronkelende paden, is het Heuveltjesbos een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Oud Avereest

Oud Avereest wordt al sinds de middeleeuwen bewoond. Aan het eind van de 13e eeuw stond hier al een klein houten kerkje. De boerderij, die er nu nog staat, werd in die tijd gebruikt door de pastoor. Nu fungeert deze boerderij als natuurinformatiecentrum van Landschap Overijssel, bezoekerscentrum de Wheem. Ideaal vertrekpunt voor wandel- en fietsroutes door het idyllische Reestdal.