navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Proef de smaak van de regio!

  • Leestijd 5
  • Gelezen 2982 keer

Van de beste kazen tot het smakelijkste ijs, van de lekkerste bieren tot waanzinnige wijnen. Geniet van ambachtelijke streekproducten met de smaak van het Vechtdal en het Reestdal. Proef de smaak van de regio bij de producenten op het erf of bezoek een van de vele boerderijwinkels. En die vind je vaak op de mooiste locaties!

Bier

Vechtdal Brouwerij: Dalfs Blauw, Kiek Uut, Zwarte Water en Jan van Dalfsen. Zomaar wat ambachtelijke bieren uit de Vechtdal brouwerij. Geniet elk seizoen van bijpassende bieren uit de ambachtelijke brouwerij. Interesse in het proces? Kies dan voor een rondleiding met natuurlijk een afsluitende proeverij.
Molendijk 11, Dalfsen

Brood

Molen de Lelie: Bij deze biologische natuurvoedingswinkel geniet je dagelijks van de geur van vers gebakken brood. Maar je koopt hier ook de meelsoorten, van volkoren tot spelt, voor je eigen baksels. Neem meteen ook groente, fruit en zuivel mee.
Molenpad 7, Ommen

De Rokermolen: Brood met passie. Gebakken onder de molen in Radewijk. Ook handgemaakte zachte bollen, harde broodjes, banket en overheerlijke croissantjes van eigen desem moet je geproefd hebben.
Radewijkerweg 19a, Radewijk

De Westermolen: De winkel bij de Westermolen heeft een mooi assortiment kaas, vlees, groente, bakproducten en andere heerlijkheden. Bezoek meteen deze historische molen die niet meer in gebruik is, maar nog wel te bewonderen is.
Molenstraat 16, Dalfsen

Groente & fruit

RozemArrie aardbeien: Voor aardbeien met de smaak van het Vechtdal en ambachtelijke jam bezoek je aardbeienboerderij RozemArrie. ‘Snoepjes van de natuur’, noemt de familie Rozema de oogst van het eigen land. Geniet ook van een rustmoment in de theeschenkerij.
Ridderinkweg 1, Arriën

Aspergeboerderij het Nijenhuis: Asperges en aardbeien die net van het land komen? Daarvoor is de sfeervolle aspergeboerderij in Diffelen het adres. In de boerderijwinkel vind je een mooi aanbod aan ambachtelijke streekproducten. Vers uit het Vechtdal.
Rheezerweg 127, Diffelen

De Bessentuin: Pluk zelf je bosbessen, rode en zwarte bessen, frambozen of bramen in de blauwebessenkwekerij. Maar gewoon een keuze maken in de boerderijwinkel kan natuurlijk ook. Daar vind je ook andere producten uit het Vechtdal.
Bruchterbeekweg 26, Brucht

Tuinderij Ernie van der Kolk: Al decennialang een vertrouwd adres voor liefhebbers van kraakverse asperges. Zo uit de grond van het Vechtdal. Koop in de boerderijwinkel ook de lekkerste appels, peren, aardbeien, bessen en pompoenen.
Hout Es 4, Dalfsen

Eef Stel: Groenten met de smaak van vroeger! Groentekwekerij Eef Stel teelt zijn producten namelijk op natuurlijke wijze zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. En dat proef je. Bovendien bevatten de groenten veel meer voedingswaarden. Geen wonder dat toprestaurant De Librije hier graag ‘winkelt’.
Ankummer Es 11, Dalfsen

Zonnehorst: Biologische en biologisch-dynamische groente van het Reestdal koop je in de boerderijwinkel van Zonnehorst. Ook de plek voor zuivel, kaas, eieren, sappen en droogwaar. Bekijk ook de bijzondere mineralen en sieraden in het stenenatelier.
Evenboersweg 28, Punthorst

IJs

Ekkelenkamp: Een verkoelend Vechtdal-ijsje proeven? Probeer dan het yoghurt-aardbeiensoftijs van Vechtdal Yoghurt of een van de vele andere smaken die IJssalon Ekkelenkamp naar eigen recept maakt. Vlakbij de Vechtbrug.
Stationsweg 1, Ommen

Nijenhuis IJs: Nijenhuis heeft (pr)ijs! De ijsmaker uit Lemele valt nationaal en internationaal in de smaak. Arjan Nijenhuis was recent de beste ijsbereider van Nederland en stond vijfde op de wereldranglijst. IJs van internationale allure dus met de smaak van het Vechtdal!
Statumweg 15, Lemele

De Meulenhorst: Kom tot rust met een heerlijk ijsje in de hand. Dit biologische melkveebedrijf maakt ambachtelijk ijs van de melk van de eigen koeien. Loop ook eens over het ‘Koepad’ over het erf van de boerderij en ontdek het gevoel van het platteland.
Achterbroekweg 1, Ommen

Kaas

Heileuver: Koeien, kaas en kunst! In de boerderijwinkel vind je de lekkerste kazen uit de eigen kaasmakerij en mooie producten van collega-boeren uit de omgeving. Een ander soort kunst bekijk je in het Schilderijenhuis.
Dalmsholterdijk 17, Dalmsholt

Zandman: De melk van de koeien van boerderij Zandman wordt gebruikt voor Beemster kaas en Ben & Jerry’s ijs. Deze producten koop je in de boerderijwinkel bij het melkveebedrijf. Hier vind je ook mooie cadeaus, zoals pakketjes met streekproducten.
Marsdijk 4, Beerze

Paddenstoelen

Shiitake Kwekerij Haveman: Paddenstoelen van Japanse afkomst en toch uit het Reestdal. Menno Haveman teelt Shiitake paddenstoelen. Vol en kruidig van smaak en rijk aan proteïne. Ook een perfecte vleesvervanger.
Luttenhoeve 2a, Balkbrug

Rund

Vechtdal Hooglanders: De runderen van Vechtdal Hooglanders krijgen gras van Hollandse bodem. En of je dat proeft in het vlees! De boerderijwinkel verkoopt naast het Schotse Hooglandervlees ook streekbieren, bakproducten, jam en nog veel meer.
Marsdijk 8, Beerze

Uut ’t Veld: T-Bone, Cote de Boeuf of Rib Eye. Familie Emmink verkoopt boerderijvlees van het Franse ras Blonde d’Aquitaine. Deze koeien lopen veel buiten en beschikken in de wintermaanden of ruime hokken met veel hooi. Ook verkoopt de familie mooie geschenkpakketten met streekproducten.
Westerhuizingerweg 20, Balkbrug

Wijn

Reestlandhoeve: Nederlandse wijnen kunnen steeds beter de concurrentie aan met het buitenland. Ga voor het bewijs naar De Reestlandhoeve. Bezoek deze prachtige wijngaard en proef de smaak van de Reestlander wijnen. Liever geen alcohol? Ook dan heeft de Reestlandhoeve heerlijke alternatieven.
Hoofdweg 21, Balkbrug

Wijnstaete: Op een landgoed van 1,3 hectare staan tweeduizend wijnranken met witte en blauwe druiven. En die leveren natuurlijkvriendelijk geproduceerde en verrukkelijke Vechtdalwijnen op. Op zoek naar extra beleving? Overnacht dan in de bed & breakfast op het landgoed.
Vilstersedijk 13, Lemelerveld

Zuivel

Zuivelboerderij De Waard: Karnemelk uit het Reestdal koop je bij Zuivelboerderij De Waard. Ook het adres voor heerlijke yoghurt, kwark, vla en andere zuivelproducten. De eigenaren laten tijdens openingsuren ook graag hun bedrijf zien.
Hoofdweg 22, Balkbrug

De lekkerste streekgerechten kopen in een prachtige sfeer? Bezoek dan de boerenmarkt op Landgoed Vilsteren. Elke derde zaterdag van de maand brengen lokale boeren hun producten mee. Van Lakenveldervlees tot vis, van honing tot bier en wijn. Tijdens de seizoenen wisselt het aanbod, zodat een bezoek elke keer weer verrassend is. De markt is van 11.00 tot 16.00 uur.

Wat vind je van dit artikel?