navigatie overslaan

Verrukkelijke recepten

Zalmfilet met asperges

  • Leestijd 1
  • Gelezen 1806 keer

Hoofdgerecht: Zalmfilet met asperges uit de oven.

Een heerlijke combinatie van asperges en zalm (45 minuten bereidingstijd).

Ingrediënten

Ingredienten

  • 1 stuk zalmfilet van 600 gram
  • 500 gram witte asperges
  • 1 sinaasappel, sap en rasp
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 el verse dille, fijngeknipt
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 el grof zeezout
  • 50 gram gesmolten boter

Bereidingswijze

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
  2. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen
  3. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Snijd van de onderkant 2 cm af
  4. Mix de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper
  5. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 el gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal
  6. Leg de zalmfilet in het midden van de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover
  7. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges
  8. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier
  9. Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden
  10. Let op: bij dikke asperges wordt aangeraden de asperges eerst 5 tot 10 minuten te koken
  11. Geniet van uw heerlijke asperge hoofdgerecht!

Lekkere tip

Dit recept is lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Let op: Dikkere asperges vragen iets meer bereidingstijd. Kook deze 5 tot 10 minuten voor en plaats ze vervolgens samen met de zalmfilet in de oven.

Wat vind je van dit recept?