navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

De Magie van het Ballonfestival Hardenberg: Een Kleurrijk Spektakel in de Lucht

  • Leestijd 2
  • Gelezen 328 keer

Het Ballonfestival Hardenberg is een jaarlijks terugkerend evenement in de schilderachtige stad Hardenberg. Dit kleurrijke festival trekt duizenden bezoekers van binnen en buiten de regio, die allemaal samenkomen om te genieten van een adembenemend spektakel van kleurrijke luchtballonnen en een scala aan andere activiteiten.

Het ontstaan van het evenement

Het luchtballonnenfestival begon in 1991 met slechts één luchtballon, wat vele kijkers trok. Door de grote belangstelling werden ook het jaar erna ballonnen opgelaten, wat uitgroeide tot een jaarlijks festival. Uiteindelijk werd dit een drie dagen omvattend feest waarbij elke avond maximaal 35 luchtballonnen de lucht in gaan.

Een groot feest

De laatste jaren wordt tijdens het ballonfestival ook andere festiviteiten worden georganiseerd, zoals Drakenbotenraces op de Vecht en bands die spelen in de feesttent. Zaterdagavond wordt er een afsluitend evenement georganiseerd, dat eerder gevierd werd met vuurwerk of een lasershow, maar de laatste jaren met een Nightglow waarbij de gasbranders in het donker op de maat van de muziek worden ontstoken. De evenementen vinden in het begin van de zomer plaats, en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Editie 2024

Dit jaar is het ballonfestival van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 29 juni. Maak je klaar voor een bijzonder evenement voor jong én oud!

Bekijk meer informatie over deze editie

Wat vind je van dit artikel?