navigatie overslaan

Doe-tips

Lammetjesdag op de Lemelerberg

  • Leestijd 3
  • Gelezen 5423 keer

Wat is er nu leuker dan lammetjes kijken? Dat weten ze als geen ander bij Landschap Overijssel en daarom organiseren zij elk jaar een Lammetjesdag. In dit artikel vertellen we je meer over de Lammetjesdag en wat je ervan mag verwachten op de Lemelerberg.

Wat is Lammetjesdag?

Aangezien er elk jaar heel wat lammetjes worden geboren, is er reden genoeg om feest te vieren. Dat feest wordt gevierd tijdens de Lammetjesdag en iedereen is welkom om erbij te zijn. Kom naar de pasgeboren lammetjes kijken en doe mee aan de activiteiten! Misschien wil je vooral knuffelen met de lammetjes, maar je mag vaak ook meehelpen met het verzorgen. Misschien worden er zelfs wel nieuwe lammetjes geboren op het moment dat jij langskomt bij Schaapskooi de Lemelerberg!

Lammetjesdag 23 maart 2024 bij Schaapskooi Lemelerberg

In de schaapskooi De Lemelerberg zijn de lammetjes geboren. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen op zaterdag 25 maart? Aanmelden is mogelijk per tijdvak, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Meld je aan

Genoeg te doen op de Lemelerberg

Als je toch al op de Lemelerberg bent voor de Lammetjesdag, is het een kleine stap om er meteen een gezellig natuurdagje van te maken. Er is namelijk van alles te doen in dit natuurgebied. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen! Sluit de dag af met een kopje koffie of thee op de Lemelerberg.

Met de kinderen op avontuur!

Naast de Lammetjesdag biedt de Lemelerberg nog veel meer leuke uitjes. Zeker voor kinderen is hier van alles te beleven. Er is alle ruimte om lekker buiten te spelen!

De mooiste avonturen beleven ze in het speelbos ‘Het Hol van de Leeuw’ bovenop de Lemelerberg. Slinger aan touwen. Spring van boom naar boom of verstop je in een boomhut. Moe geworden van al spelen in de speeltuin? Dan kun je heerlijk uitrusten in één van de hangmatten of lekker wat eten en drinken bij het naastgelegen theehuis. Dit speelbos is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Loop ook zeker de kinderwandelroute ‘Spoor van de Leeuw’! Als echte spoorzoeker ga je op ontdekkingstocht om de onderdanen van koning Leeuw op de Lemelerberg te vinden. Deze 4 km lange wandelroute gaat over de heide en door het bos. Je komt langs een zwerfkei uit Scandinavië, de Dikke Steen, en wandelt heel spannend langs het ravijn. Langs de route vind je informatie over de dieren van de Lemelerberg.

Meer over Het hol van de Leeuw >

Wat vind je van dit artikel?