navigatie overslaan

De Boer als gastheer

Ruik, Proef en Beleef de Boerderij! Leuk voor een vakantie uitje, een kinderfeestje, kamperen of voor een familieweekend.

Ruik, Proef en Beleef de Boerderij

Achttien gastvrije boeren in het mooie Vechtdal Overijssel stellen hun bedrijf open voor het publiek. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Daardoor is elke boerderij uniek en leuk om te bezoeken en soms te blijven slapen. Stuk voor stuk leuke, boeiende en leerzame activiteiten in Vechtdal Overijssel bij de Boer. Kom dus lekker buitenspelen, stoeien in het stro, koeien voeren, biggetjes knuffelen, paarden verzorgen, klomp schilderen of zien hoe een kalfje wordt geboren. Rondleidingen, kijken en praten over koetjes en kalfjes, boeren golfen of meehelpen de beesten voeren of verzorgen. Een dag op de boerderij is een dag om nooit te vergeten. Leuk voor een vakantie uitje, een kinderfeestje, kamperen of voor een familieweekend.

Boerenpicknick- en andere Kidsfietsroutes

De Boeren in het Vechtdal hebben zelfs speciaal voor kids fietsroutes ontwikkeld waarbij je langs de route producten kunt kopen en opdrachten doen voor een picknick in de wei of op een boerenerf. Er zijn kinderroutes van rond de 20 km en zelfs familieroutes van ca. 28 km. De routes hebben toepasselijke namen als Boerenpicknickroute, Boer & Vecht-route en Bergboerenroute. De routes kunnen altijd gefietst worden, maar alleen op vrijdag en zaterdag zijn alle boerenbedrijven open. Als je wilt picknicken moet je altijd even een afspraak maken.

Tip van de Boer

Elke ‘Boer als Gastheer’ heeft voor u en jou een unieke tip uitgezocht omdat de boer zijn omgeving als zijn broekzak kent dus als geen ander weet wat bijzonder is om te bezoeken. Leuke slootjes, vennetjes, een schuilhut of ’n leuke wandeling door het bos om reeën te spotten, deze tips zijn onbetaalbaar en je komt gegarandeerd met stoere verhalen thuis!

Extra tip van de redactie: haal de gratis brochure 'De Boer als Gastheer' met alle routes, weetjes en handige informatie over rustpunten en picknickmogelijkheden langs de routes en 'Welkom bij de Boer' adressen!

Categorieën