navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Vechtpark Hardenberg

  • Leestijd 2
  • Gelezen 5051 keer

Langs de oevers van de Vecht bij Hardenberg is een prachtig parkachtig rivierenlandschap dat dwars door het centrum van Hardenberg stroomt. Door de herinrichting door gemeente en waterschap kunnen inwoners, recreanten en toeristen genieten en recreëren in een groene, waterrijke omgeving. Daarnaast krijgt de stad een betere bescherming tegen overstromingen. Want water krijgt in het Vechtpark volop de ruimte. En ook planten en dieren in en langs het water krijgen betere kansen. Het Vechtpark trekt iedere dag tal van inwoners, en tijdens de zomermaanden ook veel bezoekers, die er een ochtend of middag komen uitwaaien.

Vechtpark Zomermaand

Ieder jaar start in juni de Vechtpark Zomermaand. Vijf weekenden lang staat de stad in het teken van natuur, cultuur en sport en kan je passief genieten van optredens, maar ook actief deelnemen aan allerlei wedstrijden en workshops. Een traditioneel hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van de Vechtpark Zomermaand is het Ballonfestival. Tientallen ballonen vormen samen een kleurrijk spektakel in de lucht.

Beleef de natuur in Hardenberg

Vanuit Natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de rand van het Vechtpark kun je ook lekker naar buiten om de natuur in het Vechtdal te beleven. Het aanbod buitenactiviteiten is alleen maar gegroeid door de aantrekkingskracht van het Vechtpark. Zo kun je er een kano huren van Total Outdoor Events en ook is het pand van De Koppel uitgebreid voor een kop koffie of lunch. Ideaal voor ouders die nog even van het uitzicht willen genieten terwijl de kinderen nog even spelen in de Koppeltuinen.

Achter De Koppel, in de uiterwaarden van de Vecht, liggen de Koppeltuinen. Op dit bijna drie hectare grote terrein maakt de bezoeker kennis met het Vechtdal ‘in het klein’. Vanaf het erf van De Koppel wandel je zo over het betonpad langs de bloemrijke graslanden. Daar ligt een grote vijver met vuurplaats, moestuinen, heemtuinen, broeihopen en een bijen- en insectenhotel. Beleving van aarde, water, lucht en vuur. De basis voor activiteiten zoals waterdiertjes zoeken, speurtochten, educatieve lessen, voorstellingen en kampvuur maken. Jong en oud kunnen hier weer kind zijn.

Wat vind je van dit artikel?