navigatie overslaan

Rondvaartboot Le Bateau Napoleon

Welkom bij De Napoleon, de oudste rondvaartonderneming van Hardenberg en omgeving. Wij verzorgen sinds 2008 boottochten op de Overijsselse Vecht met een Loozensche platbodem. Het vaargebied bevindt zich tussen de Duitse grens en Diffelen.

Er is zoveel moois aan de oevers van de Vecht… Op de Overijsselse Vecht kunt u genieten van de uiterwaarden met zijn prachtige veldbloemen en grazige weiden van het Vechtdal. Oog in oog met een koe, paard, weide- of watervogel. Als het mooi weer is, is de boot rondom open, zodat u heerlijk de natuur kunt opsnuiven. Als de weersomstandigheden echter te wensen overlaten, is de boot wind- en waterdicht. De boot biedt plaats aan 35 personen en is uitgerust met een een electrische schaarlift, toegankelijk vooro.a. rolstoelen, tevens is er een makkelijke instap voor gasten die moeilijk ter been zijn en voor de kleintjes zijn er zwemvesten.

Gramsbergen en Hardenberg hadden in vroegere eeuwen een belangrijke strategische betekenis doordat ze aan de druk bevaren Vecht lagen, maar ook vanwege de wegverbinding met Duitsland. Duitse handelaren trokken via de Hessenwegen langs Gramsbergen richting Zwolle, verder Holland in, maar ook de vijand kon hier gemakkelijk de grens passeren. Om met name de Pruisen te weren werden versterkingen in de vorm van schansen en linies aangelegd. In de Franse tijd gaf Napoleon in 1799 de opdracht tot de bouw van de Loozensche linie om daarmee de Emslinie te versterken. De Loozensche linie vormde samen met de circa 3 km zuidoostelijk nabij gelegen Venebruggeschans en de circa 3 km noordelijke gelegen Fort De Haandrik, één geheel.↵

Aan boord zijn gekoelde drankjes verkrijgbaar. Op aanvraag diverse provianten mogelijk.

Er zijn diverse mogelijkheden om één van de onderstaande veldtochten te combineren met een lunch aan boord of hapjes en nootjes mee.

Meer informatie en arrangementen vind je op de website!

Categorieën