navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Alle tijd voor een dagje waterpret

  • Leestijd 2
  • Gelezen 1953 keer

De zon schijnt en het belooft een warme dag te worden. Wat te doen? Het Vechtdal biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke dag aan het water! Van chillen en spelen langs de Vecht tot roetsjen van de glijbaan in een avontuurlijk zwembad.

Naar het zwembad

Een salto van de duikplank, bommetje van het startblok of gewoon je voeten laten bungelen in het verfrissende water terwijl je van het zonnetje geniet... Met een bezoek aan een zwembad maak je het hele gezin blij. Het Vechtdal telt een aantal mooie openluchtbaden. Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug is zeker een bezoekje waard. Het buitenbad is met recht meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste openluchtbad van Nederland. Ook zwembad Hattemat in Gramsbergen, De Olde Vechte in Ommen en openluchtzwembad Gerner in Dalfsen nodigen uit voor een verkoelende en leuke middag. Bij wat minder weer kan je terecht bij overdekt zwembad Carrousel.

Waterpret op het park

Aquapark, familieglijbaan of spraypark, ook op vele campings en parken in het Vechtdal vind je spectaculaire zwembaden en waterparken. Vakantiepark Het Stoetenslagh in Rheezerveen is een paradijs voor waterliefhebbers. De recreatieplas wordt in de zomermaanden omgetoverd tot een veelzijdig aquapark. Vakantiepark de Beerze Bulten heeft zowel een subtropisch zwembad als een buitenbad, met splinternieuw spraypark. Ook het zwemparadijs op Camping de Kleine Wolf in Stegeren biedt urenlang plezier. Check wel even van tevoren of je als daggast in jouw favoriete zwembad terecht kunt!

Spelen in de natuur

Zwem je liever in het natuurlijke water van de Vecht? Er zijn veel mooie strandjes en plekken waar je het water in kunt voor een frisse duik. Bij Buitenplaats de Luwte in Zwolle kun je relaxen op het strand en kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Ook De Koppel in Hardenberg leent zich goed voor een middag aan het water. Je kunt zo de Vecht in en in de Koppeltuin is van alles te doen rond en met water. Ook leuk: bij de Ommermars in Ommen is er een speelvijver. Zwemmen is hier helaas niet mogelijk, maar wel een heerlijke plek om de verkoeling op te zoeken.

Wat vind je van dit artikel?