Agenda

Ontdek hier alle evenementen in het Vechtdal. Uw evenement ook aanmelden? Dat kan hier.

Kunst uit het Vechtdal

expositie Duitse schilder Arnold Voet

Aanvang
Locatie
Anjerpunt Hoonhorst, Hoonhorst

Elke twee maanden exposeert een kunstenaar uit het Vechtdal in het Anjerpunt van Hoonhorst/zaal Kappers in de serie “Kunst uit het Vechtdal”. Van 1 juli tot en met 31 augustus 2017 vind je er werk van de Duitse schilder Arnold Voet.

Kunstroute Ommen

Aanvang
Locatie
Kunstroute Ommen, Ommen

Op Kunstroute Ommen vind je zeventien kunstpunten, herkenbaar aan de beachvlag, waar meer dan veertig kunstenaars hun werk exposeren.

Roots & Boots

Hét music, culture en food festival van de regio

Aanvang
Locatie
Roots & Boots Festival, Dedemsvaart

Een prachtig park, middenin Dedemsvaart met bomen, water en ruimte voor de zon om door te breken... kortom: een perfecte locatie voor een music, culture & food festival. Kom naar Roots & Boots. Met een geweldige line-up verspreid over verschillende podiums, 3 foodpleinen om je vingers bij af te likken en ruimte om heerlijk met elkaar te chillen.

Museum

Aanvang
Locatie
Museum 't Stadhuus

Museum gevestigd in het oude Stadhuis van Hardenberg uit 1805. Diverse exposities.

Viering op de Vecht

meet & eat

Aanvang
Locatie
Vecht, Ommen

Door de gezamenlijke kerken van Ommen wordt een viering gehouden op een ponton op de Vecht, met bekende musici en koren. Na afloop is er een picknick, met eten en drinken door de mensen zelf meegebracht, om elkaar te ontmoeten en te delen.

Ontdek de Ommerschans!

Wandel mee in de voetsporen van de kolonisten

Aanvang
Locatie
Hoeve4 in Ommerschans

Ommerschans is een prachtige plaats met een rijke historie. Samen met een gids wandel je door dit gevarieerde gebied. De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren. Maar ook wordt er veel aandacht besteed aan de Koloniën van Weldadigheid, toen de Ommerschans een onvrije kolonie was voor 'onwilligen'.