5 Kindvriendelijke eetadresjes in het Vechtdal

Uit eten gaan is een feestje, helemaal in het Vechtdal. Dat staat bekend als de tuin van Overijssel en laat die nou vol staan met de lekkerste ingrediënten! Ieder seizoen een lokaal feestje op je bord hier. En buiten de deur eten is nog leuker als de kinderen ook mee kunnen! Deze restaurants zijn kindvriendelijk, zonder dat ze zich hoeven te vervelen.

1) Pannenkoeken in het Vechtdal

Na een middag actief buitenspelen zijn pannenkoeken altijd welkom. Voor zoetekauwen of juist hartig, met bijvoorbeeld aardbeien of kaas uit het Vechtdal. Niemand is te oud voor pannenkoeken, want ouders eten stiekem maar al te graag mee. Voor pannenkoeken ben je bij Rheezerbelten, De Ganzenhoeve en De Barones aan het juiste adres.

2) Sprokkel je eigen pannenkoek bij elkaar

Als je de molenaarsroute fietst, mag je zelf de ingrediënten voor je pannenkoek bij elkaar verzamelen en deze welverdiende pannenkoek uiteindelijk bij Café Restaurant Zalen Kappers opeten.

3) Weet wat je eet bij Proefkamer Het Reestdal

Proeflokaal het Reestdal maakt alleen maar gebruik van streekproducten. Zij geloven dat ‘wat je dichtbij kan halen, hoef je niet van ver te halen’. En het is niet verkeerd om te weten wat je eet, waar het vandaan komt en met hoeveel liefde en passie het gemaakt is. Nieuw bij Proefkamer het Reestdal is de Foodwalk, een wandeling waarin je samen met de chefkok de natuur in gaat om verse ingrediënten te zoeken in de natuur. Alles wat eetbaar is mag! Een goede manier om wat oudere kinderen te leren waar hun eten vandaan komt! Niet alleen leerzaam, ondertussen zie je meteen hoe mooi de natuur rondom Balkbrug is. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en wordt georganiseerd bij een minimale deelname van 10 personen.

4) Picknicken in een hooiberg

Bij mooi weer is aardbeienboerderij RozemArrie een perfecte uitvalsbasis om te picknicken rondom de boerderij of tussen de aardbeien. Is het geen weer om buiten te eten? Dan kun je de hooiberg induiken en eten uit een kruiwagen, waar niet alleen eten in zit, maar ook van alles zodat de kids zich kunnen vermaken. Van spelletjes voor de kleintjes tot tijdschriften voor de ouders en praktische zaken als een picknickkleed, bestek en stoeltjes.

5) BBQ in een Finse Kota

Overdekt barbecueën? Ja hoor, dat kan bij Rederij Peters in Ommen. In twee bijzondere Finse Kota’s, midden in het bos. Hier maak je zowel vaders als kinderen blij mee, hoe stoer is dit?! Maar dan wel lekker binnen. Het Vechtdal heeft voor alle weersomstandigheden leuke eetadresjes!

Ook op de vele (boeren)campings vindt je vaak de leukste kindvriendelijke eetadresjes. Lekker smullen met de kinderen en uit eten met de hele familie, ook dat kan in Verrukkelijk Vechtdal!