navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

6 buitenspeeltips met papa

  • Leestijd 2
  • Gelezen 2474 keer

Samen buitenspelen haalt het kind in jezelf weer naar boven. Als stoere zeerover met de kinderen vanuit de kano de Vechtdal bedwingen, samen de grootste zandkastelen bouwen aan de waterkant of de coolste hutten bouwen in het bos. Ravotten of barbecueën, sommige dingen zijn typisch iets om met papa’s te doen.Dat zijn echte stoere mannendingen. Het Vechtdal heeft ook voor echte mannen genoeg leuke activiteiten!

  1. 6

    Bushcraft

    Bushcraft is het perfecte uitje voor vaders en zonen. Ga samen kamperen onder de sterren, wildsporen volgen, leer het verschil tussen eetbare en gevaarlijke planten en maak je eigen kampvuur. Dit is het echte overleven in de natuur en bewustwording van de natuur.

  2. 5

    Mannen en water!

    Een gouden combinatie! Bij Hiawatha Actief organiseren ze kano-afzaktochten, kun je boten huren en is er een BBQ Donut waarmee je ’s avonds op het water kunt barbecueën, een perfecte afsluiter van een dag avonturen op het water! Visliefhebbers kunnen langs de Vecht hun geluk niet op, dus neem je hengel mee!

  3. 4

    Escaperoom

    Als matroos van het schip wordt de altijd gevreesde angst werkelijkheid: een aanvaring waardoor het schip zinkt. Lukt het jullie om de dichtstbij zijnde haven nog te bereiken? Puzzel samen de uitweg bij Rederij Peters!

  4. 3

    Bierbrouwerij

    Vrouwen van Gramsbergen of Blonde Trots? In het Vechtdal kan je ook genieten van een lokaal biertje. Mannen houden van bier, dus een bezoekje aan een bierbrouwerij is altijd een succes. Leer hoe ze in het Vechtdal lekkere lokale biertjes maken en proef ze bij Bierbrouwerij Mommeriete of Pauw Bieren.

  5. 2

    Solextoer

    Nog zo’n gouden combinatie: mannen en motoren. Trek er op uit tijdens een solex toer en verken het Vechtdal vanaf gemotoriseerde tweewieler. Jeugdsentiment voor vaders!

    En hopelijk zijn de papa’s nog zo avontuurlijk!

  6. 1

    Vissen

    Pak je hengel uit de kast en kom op één van de vele visstekjes aan de Overijsselse Vecht, heerlijk tot rust.

Wat vind je van dit artikel?