5 Vechtdal tips voor moeders

Het Vechtdal is een heerlijke regio voor vakanties en dagjes uit met het hele gezin, maar ook dé plek waar moeders zich even lekker in de watten gelegd kunnen worden. 5 leuke tips voor moeders met vriendinnen of moeders en dochters die de vrouwelijke kant van het Vechtdal willen ontdekken.

High Tea

In het Vechtdal doen we daar niet te moeilijk over, high tea is gewoon een heerlijk moment voor jezelf met thee en heel veel lekkere hapjes. Wanneer je wilt, met hoeveel je wilt. Gezellig met een clubje vriendinnen, met tantes en nichtjes, of gewoon intiem. In het Vechtdal kun je op verschillende locatie genieten van een high tea: op een landgoed, in de theetuin, op de aardbeienboerderij. Er is voor iedere soort theeleut wel wat!

Wijnproeverij

Het Vechtdal heeft haar eigen wijnen. Dat zou je misschien niet meteen zeggen, maar echte kwaliteitswijn komt niet alleen maar uit Frankrijk. En dat kun je proeven op maar liefst drie plekken. Bij de Reestlandhoeve, bij het Varsenerhof of bij de Wijnstaete schenken ze eigengemaakte witte en rode wijn en vertellen ze je graag waarom deze nou zo lekker zijn!

Wellness

Iedere moeder maak je blij met een dagje wellness. De sauna in, een massage, lekker ongestoord een boekje lezen. Bij Sauna & Beauty Ommen weten ze wat lekker is. Tip: maak vooraf een lekker lange wandeling door het Vechtdal, zodat je met een leeg hoofd en lui lijf optimaal kunt genieten.

Klooster van Dalfsen

Wil je even helemaal niets anders dan rust? Dan is het Klooster van Dalfsen de uitgelezen plek! Je overnacht in een voormalig nonnenklooster en ontbijt in de authentieke kapel. Het klooster is niet meer in gebruik voor kloosterdiensten, maar het rijksmonument is zoveel mogelijk in tact gebleven. Geniet van een boekje in de Kloostertuin, slenter door het gezellige Dalfsen of wandel langs de Vecht en kom helemaal tot rust. Stoere mama’s kunnen hier ook een nostalgische solex of puch huren en heerlijk in de omgeving ‘toeren’.

Sloep huren

De beste manier om niet gestoord te kunnen worden? Ga het water op! In de hele Vechtdal regio kun je sloepen huren, die eenvoudig te besturen zijn. Lekker over de rivier de Vecht, rustig dobberen op een meertje en gezellig met vriendinnen genieten van de rust. Bootje varen, wijntje drinken, hapje eten…

Alleen al van het lezen van de tips voor mama’s in het Vechtdal is het al genieten geblazen.