Rondje Reestdal

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  36,8 km
 • Duur
  2:27
 • Verbrande calorieen
  1839 kcal
 • Knooppunten
  28
 • Locaties
  5

Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). Beleef Het Reestdal en de Boswachterij Staphorst.

Startpunt

De rondgaande route kan op elk deel gestart worden. Volg de borden, de route is éénzijdig bewegwijzerd, en gaat linksom ("tegen de klok in").

de route
 1. Staphorst

  Staphorst

  Staphorst

  Het in de 17e eeuw gestichte Staphorst is misschien wel de meest karakteristieke gemeente van Overijssel en bestaat uit de dorpen Rouveen, Ijhorst en Staphorst.

 2. Balkbrug

  Balkbrug

  Balkbrug

  Het dorp Balkbrug wordt omgeven door een afwisselend landschap. De naam Balkbrug komt van een balk onder een brug in het kanaal de Dedemsvaart, waarmee de vaardiepte werd aangegeven.

 3. De Wheem /Reestkerk

  De Wheem /Reestkerk

  Reestkerk

  De natuur optimaal beleven kan bij Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel. Terwijl de kinderen door de dassenburcht kruipen, geniet u hier van diverse exposities.

 4. Ijhorst

  Ijhorst

  Ijhorst

  Het kerkdorpje Ijhorst, wat vlak aan de Reest ligt, bestaat al sinds 1292. Maar al in het jaar 1177 kwam de kleine nederzetting voor het eerst ter sprake.

 5. Reestdal/De Reest

  Reestdal/De Reest

  Reestdal/De Reest

  Het gebied het Reestdal dankt zijn naam aan het riviertje 'De Reest'. De Reest is een typische laaglandbeek. Ze vormt voor een belangrijk deel de grens tussen Overijssel en Drenthe.