Rondje Gramsbergen - Duitsland

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  51,6 km
 • Duur
  3:27
 • Verbrande calorieen
  2582 kcal
 • Knooppunten
  33
 • Locaties
  7

Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). De route via Duitsland is circa 50 kilometer, of kies voor de korte route van circa 30 kilometer.

Startpunt

De rondgaande route kan op elk deel gestart worden. Volg de borden, de route is éénzijdig bewegwijzerd, en gaat linksom ("tegen de klok in").

de route
 1. Centrum Gramsbergen

  Centrum Gramsbergen

  Centrum Gramsbergen

  Het oudste Vechtstadje Gramsbergen werd voor het eerst genoemd in 1227. Het dorpje heeft smalle straatjes, authentieke straatlantaarns, monumentale panden en een oude poort uit begin van de 14e eeuw.

 2. De Buffelfarm

  De Buffelfarm

  Buffelfarm

  De Buffelfarm in Radewijk is opgericht in 2006. Momenteel is het bedrijf gegroeid tot 200 waterbuffels jong en oud. Hier wordt op diervriendelijke werkwijze gezorgd voor de dieren.

 3. Laar/Duitsland

  Laar/Duitsland

  Laar/Duitsland

  Zodra de grens wordt overgestoken is het duidelijk dat u in een ander gebied bent, maar ook hier is de Vechte zichtbaar. Aan de Vechte ligt ook het plaatsje Laar, een naam wat in de 13e eeuw voor het eerst opduikt.

 4. De Haandrik

  De Haandrik

  De Haandrik

  Bij de Haandrik komen de Vecht, het Coevorden-Vechtkanaal en het kanaal Almelo-De Haandrik tezamen. Hier ligt een ingenieus knooppunt van sluizen en stuwen die de waterhuishouding regelen.

 5. Mommeriete

  Mommeriete

  Mommeriete

  Bierbrouwerij Mommeriete in een kleine familie brouwerij met een eigen café en groot terras met speelweide. In de koperen ketels worden diverse verschillende type bieren gebrouwen die u ter plaatse kunt proeven of meenemen.

 6. Centrum Hardenberg

  Centrum Hardenberg

  Hardenberg heeft een breed aanbod aan de leukste winkels en de gezelligste horeca. Genoeg mogelijkheden om de stad te bekijken, een kopje koffie te drinken of te dineren.