Rondje Hardenberg - Beerze 34 km

 • Type
  Fietsen
 • Afstand
  33,9 km
 • Duur
  2:16
 • Verbrande calorieen
  1695 kcal
 • Knooppunten
  14
 • Locaties
  8

Het rondje Hardenberg - Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer.

Startpunt

Start is op elk punt van de route mogelijk. Als u de bordjes volgt komt u vanzelf terug bij het startpunt.

de route
 1. De Koppel, Hardenberg

  De Koppel, Hardenberg

  De Koppel

  De Koppel is hèt natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Tevens is De Koppel Anjerpunt voor Vechtdalbeleving thema water en natuur. Jong of oud, inwoner van Hardenberg of recreant, met of zonder kinderen: u bent van harte welkom.

 2. Bewegwijzerde route

  Bewegwijzerde route

  Volg de bordjes

  Vanaf knooppunt 31 is de route van 34 km geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Volg deze bordjes en je komt vanzelf terug bij het startpunt.

 3. Boswachterij De Oldemeijer

  Boswachterij De Oldemeijer

  Oldemeijer

  De boswachterij is totaal 1.000 hectare groot. De fietsroute loopt er midden doorheen. Midden in de boswachterij bevinden zich enkele recreatieplassen. Op de heideveldjes en langs de prachtige vennetjes kunt u genieten van reeën en roofvolgels.

 4. Vistrap bij Junne

  Vistrap bij Junne

  Stuw Junne

  Toen de Vecht werd gekanaliseerd en van stuwen voorzien, was gelijk in vakken verdeeld en konden vissen geen kant op. Om de vissen de gelegenheid te bieden om weer verder de rivier op te zwemmen zijn zogenaamde vistrappen aangelegd.

 5. Beerze

  Beerze

  Beerze

  Het esdorp Beerze is met zijn authentieke Saksische boerderijen een beschermd dorpsgezicht. Hoewel de bebouwing niet ouder is dan 150 jaar, is het buurtschap waarschijn al in 900 ontstaan.

 6. Rheeze

  Rheeze

  Het dropje Rheeze

  Het dorpje Rheeze is een esdorp en bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Het heeft een karakteristiek en gaaf bewaard gebleven brink, waar omheen de boerderijen van het dorp zijn gegroepeerd. Iets verderop liggen de prachtige stuifduinen van de Rheezer belten.