6 Leukste Vechtdal winteruitjes

Doe-tips

Verplicht binnen zitten in de wintermaanden? Niet in het Vechtdal! Daar is ook in de winter genoeg te beleven en worden nog volop leuke dingen georganiseerd! Er is zoveel te doen dat we de leukste winteruitjes en locaties voor je op een rij hebben gezet. Veel plezier!

 1. 6

  Tinnen Figuurtjes

  In Ommen vindt je een bijzonder museum: het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Verdeeld over drie verdiepingen vind je meer dan 100.000 tinnen figuren, die zelfs de geschiedenis van de ‘Slag bij Waterloo’ weergeven! De ideale middag uit voor avontuurlijke families.

 2. 5

  Glijden over het ijs

  Schaatsen in Nederland is een prachtig tafereel. Je trekt de muts nog iets verder over je hoofd, schuift de handschoenen over je handen, vouwt je armen op je rug en zet af. Ook in het Vechtdal kun je heerlijk schaatsen op de ijsbanen van Dalfsen, Ommen, Hardenberg of Gramsbergen. Wel even checken of ze open zijn en vergeet je handschoenen en muts niet en geniet natuurlijk ook van een dampende mok chocolademelk.

 3. 4

  Zenuwslopend uitje

  Het Vechtdal heeft zelfs een eigen Escape Room! Puzzel jezelf met je team binnen 60 minuten naar buiten, anders zinkt het schip! Zenuwslopend uitje voor maximaal 8 personen vanaf 12 jaar.

 4. 3

  Heerlijk ontspannen

  Ook lekker in de winter, jezelf even helemaal laten pamperen. Dit is een leuk winteruitje voor koppels, maar ook voor moeders met dochters, vriendinnen etc. Bij Hotel Paping en Beautysalon de Beerze Bulten zijn de Wellness & Spa faciliteiten perfect om weer lekker op te laden tijdens een grijze winterdag. Boek een behandeling of geniet lekker van de sauna’s. Gezond, ontspannen en lekker warm!

 5. 2

  Schatten zoeken?

  Schat zoeken op de overdekte vlooienmarkt in Balkbrug is leuk voor regenachtige zaterdagen. Iedere 4e zaterdag van de maand kun je hier handgemaakte en ambachtelijke spullen vinden, naast tweedehands spullen die particuliere verkopers aanbieden.

 6. 1

  Van koe tot kaas

  Van koe tot kaas, maar hoe dan? Dat leer je tijdens een kaasdemonstratie bij Kaasmakerij Heileuver. Leuk en leerzaam en uiteraard mag je zelf kaas proeven. Een smakelijk uitje!

Meer leuke verhalen