navigatie overslaan

Verrukkelijke recepten

Asperge-ijs

  • Leestijd 1
  • Gelezen 1030 keer

Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagerecht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens (voor 6 personen).

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • kopje bruine suiker
  • frambozen en blauwe bosbessen
  • 150 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • balsamicoazijn
  • 5 dl Alpro Soja melk Calcium
  • 6 eieren (eigeel nodig)
  • 6 velletjes filodeeg.

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
  2. Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
  3. Giet het kokende mengsel op de eigelen. Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
  4. Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
  5. Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
  6. Beleg de kopjes met filodeeg en kleef ze dicht.
  7. Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
  8. Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.

En smullen maar!

Wat vind je van dit recept?