7 Vechtdal activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Eindeloos speelplezier

Het Vechtdal is een kindvriendelijke regio. We stimuleren buiten spelen en buiten activiteiten. Kinderen van 8 tot 12 jaar zijn een leuke uitdaging, die hebben een eigen wil. Met deze zeven activiteiten krijg je ze zeker op de been!

 1. 7

  GeoRun The Signs

  Dit is meteen een activiteit voor echte avonturiers. Gewapend met een Stepbike en een GPS-systeem trek je er op uit. De bedoeling is dat je zogenaamde Waypoints zoekt, plekken die je kunt vinden aan de hand van coördinaten die je opzoekt door GPS. Je hebt er 11 nodig om de finish te halen. Negen kilometer steppen door het Vechtdal dankzij een ander apparaatje dus!

 2. 6

  In de voetsporen van de molenaar

  Terwijl je 22 kilometer fietst door de indrukwekkende omgeving verzamel je de ingrediëntcodes bij boerenbedrijven in de omgeving om vervolgens bij de Molen van Fakkert van de versgebakken pannenkoeken te smullen. Lekker en leerzaam!

 3. 5

  Landgoederenroute Dalfsen

  Wat is er nou leuker dan je inbeelden dat je tussen de ridders en prinsessen loopt? Nou, laat je fantasie op hol slaan terwijl je de Landgoederenroute in Dalfsen loopt. Langs de mooiste landgoederen, landhuizen en kastelen, door het Sterrenbos. Vanaf het treinstation Dalfsen loop je zo de geschiedenis van het Vechtdal in.

 4. 4

  WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

  In één dag de wereld ontdekken? Dat kan in de interactieve dierentuin in Emmen. Door de jungle, savanne en het poolgebied. Maak een trucsafari, kijk onder het ijs of sta plots oog in oog met een olifant.

 5. 3

  Attractiepark Slagharen

  Een plek waar je geen kind aan je kind hebt, dat is attractiepark Slagharen. Met meer dan 30 attracties, een ontdekkingstocht door Jules Verne Adventureland, mee met de American Indian indianen, carnaval in New Orleans, het Wilde Westen in Mexico valt er meer te beleven dan ze aankunnen.

 6. 2

  Total Outdoor Events

  Wat is er nou leuker dan dingen doen die je eigenlijk alleen in films ziet? Bij Total Outdoor Events kan dat. Paintballen, boogschieten, klimmen, kanovaren, steppen. Alleen voor de wat oudere avonturiers.

 7. 1

  Paardensportcentrum De Lourenshoeve

  Klim op de rug van een paard en ga mee op paardrijtocht. Door de bossen, langs de boerderijen. Bij De Lourenshoeve hebben ze alles voor de paardenliefhebbers en op hoogte zie je nog meer van de mooie natuur van het Vechtdal!

Meer leuke verhalen