De 10 leukste kinderactiviteiten in het Vechtdal

Eindeloos speelplezier

Er is zoveel te doen in het Vechtdal, er zijn volop activiteiten voor kinderen. Kun je tussen de bomen het bos niet meer zien? Dan is deze handige top 10 met de leukste kinderactiviteiten in het Vechtdal speciaal voor jou!

 1. 10

  Koesafari, Arriën

  Simone neemt je mee met haar ouderwetse trekker en vanuit de huifkar rij je tussen de Brandrode runderen. Deze bijzondere koeien zijn een attractie op zich, ze staan het hele jaar buiten, weer of geen weer! Door middel van het leuke koe-zoek spel is het een interactieve, leerzame activiteit!

 2. 9

  RozemArrie, Arriën

  Kinderen doen niets liever dan buiten spelen en hoe goed is het voor ze om in de frisse lucht hun eigen avonturen te beleven? Combineer buiten spelen met lekker eten en RozemArrie is de perfecte lokatie. De aardbeienboerderij is een leuke plek om alles te leren over het lekkere rode fruit, te picknicken tussen de planten, aardbeien te plukken voor thuis of om te ravotten in de hooiberg. Dat laatste is ook een leuke plek om te picknicken als het weer even niet zo mee zit!

 3. 8

  Hiawatha Actief, Dalfsen en Zwolle

  Voor echte waterratten is er Hiawatha Actief. De specialist in groepsuitjes is gelegen aan de Overijsselse Vecht in Dalfsen en in Zwolle in de stadsgracht. Vanaf daar worden volop buitenspeelactiviteiten georganiseerd, van kanotocht tot boerengolf, handboogschieten of GPS tochten per kickbike.

 4. 7

  Rederij Peters, Ommen

  Varen op de Vecht, dat is leuk voor iedereen. Zelf spannend op een kano, relaxt op een nostalgisch motorbootje of lekker een middag dobberen in luxe vanuit een sloep. De kronkelende rivier neemt je mee langs een schitterend landschap, pittoreske dorpjes, landgoederen en plaatjes die rechtstreeks uit een geschiedenisboek lijken te komen. Bij Rederij Peters is niets te gek, wie gaat er mee sloepje varen, koetje kijken?

 5. 6

  Giga Konijnenhol, Ommen

  Op familiecamping Beerze Bulten staan kinderen centraal. Helemaal in het vernieuwde Giga Konijnenhol, een indoor speelparadijs. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren en genieten van sprankelende theatershows. Ook is er een Giga Konijnenveld, een grote buitenspeelplaats met water, speeltoestellen en zand. Daarnaast kan er gezwommen worden in het zwemparadijs . Hier kun je je gewoon niet vervelen!

 6. 5

  Wolventuin, Stegeren

  Tussen de populaire vakantieplaatsen Ommen en Hardenberg ligt kindercamping De Kleine Wolf, uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2016 en daarmee zelfs de nummer 1 camping van Europa. Deels door het overdekte zwemparadijs en de indoor speeltuin De Wolventuin waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 7. 4

  Het Hol van de Leeuw, Lemele

  Het Hol van de Leeuw is een actieve speeltuin op de Lemelerberg in Ommen. Het Speelbos is de perfecte plek om de kinderen lekker te laten ravotten, klimmen, klauteren, springen en rennen. Je kunt je zelfs van touw naar touw laten slingeren, als een echte Tarzan aan een liaan. Maar dan wel de Vechtdalse editie.

 8. 3

  Octo4Kids, Ommen

  Een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar om zich naar hartelust uit te leven, daarvoor ben je bij Octo4Kids aan het juiste adres. Kom klimmen, klauteren, glijden en spelen. Octo en zijn oceaanvriendjes nemen de kinderen mee naar een wonderlijke wereld onder zee. Aan de ouderen is ook gedacht, vanaf het terras met een kop koffie of thee is het prima toezicht houden. Ook leuk voor kinderfeestjes!

 9. 2

  De Boer als Gastheer, door heel het Vechtdal

  De Boer als Gastheer is perfect voor nieuwsgierige kinderen die graag willen weten wat er gebeurt op een boerderij. Wees gewaarschuwd, je moet wel zelf de mouwen opstropen en helpen! Een leerzame en actieve dag in en om de boerderij. Kinderen leren op deze manier wat het Vechtdal allemaal te bieden heeft, hoe kippen, koeien, schapen en paarden leven en hoe je kunt verdwalen in een maïsdoolhof. Te veel om op één dag te doen? Er zijn boeren die zo gastvrij zijn dat je er kunt overnachten.

 10. 1

  Sprookjescamping de Vechtstreek, Rheeze

  Op Sprookjescamping De Vechtstreek beleven alle kinderen tot 10 jaar hun eigen sprookje. Er was eens een camping vol elfjes, draken met kikkers en overal speeltuintjes. Kinderen ga mee op de avonturen van Hannah de Heldhaftige, Droesem de Draak, Lodewijk de Kikkerprins en al hun vriendjes. Is je sprookje even uit, dan bieden het (overdekte) zwembad, de waterspeeltuinen en het strandmeer genoeg ander vermaak!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen