Verrukkelijke recepten
Spinazie met panir
-
Leestijd 0
-
Gelezen 991 keer
Ingrediënten
- 350 gram rijst
- 1 kilo verse spinazie, gewassen, licht gekookt en gehakt
- 500 gram panir in blokjes gesneden en licht gebakken
- 3 el olie
- 1 spaanse peper fijngehakt
- 1 tl komijn zaad
- 1/2 tl asafoetida of:
- 1 tl knoflook fijngehakt
- 1 ui gehakt
- 1 el gember geraspt
- zout
- verse koriander gehakt
- 125 cl zure room
Bereidingswijze
- Maakt de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan met zware bodem. Voeg het komijnzaad toe, na 15 seconden gevolgd door asafoetida, gember en peper. Na 30 seconden bakken doet u de spinazie erbij, meng het goed en laat 5 minuten sudderen. Indien ui en knoflook gebruikt worden, deze enkele minuten bakken voordat de spinazie toegevoegd wordt.
- Gebakken panir blokjes toevoegen, daarna zure room met gehakte koriander en zout. Geheel goed mengen en nog 5 minuten verwarmen.
Lekkere tip
Heet serveren met eventueel komkommer en yoghurt salade.