navigatie overslaan

Verrukkelijke recepten

Spinazie met panir

  • Leestijd 0
  • Gelezen 991 keer

Ingrediënten

  • 350 gram rijst
  • 1 kilo verse spinazie, gewassen, licht gekookt en gehakt
  • 500 gram panir in blokjes gesneden en licht gebakken
  • 3 el olie
  • 1 spaanse peper fijngehakt
  • 1 tl komijn zaad
  • 1/2 tl asafoetida of:
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 1 ui gehakt
  • 1 el gember geraspt
  • zout
  • verse koriander gehakt
  • 125 cl zure room

Bereidingswijze

  1. Maakt de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de olie in een pan met zware bodem. Voeg het komijnzaad toe, na 15 seconden gevolgd door asafoetida, gember en peper. Na 30 seconden bakken doet u de spinazie erbij, meng het goed en laat 5 minuten sudderen. Indien ui en knoflook gebruikt worden, deze enkele minuten bakken voordat de spinazie toegevoegd wordt.
  3. Gebakken panir blokjes toevoegen, daarna zure room met gehakte koriander en zout. Geheel goed mengen en nog 5 minuten verwarmen.

Lekkere tip

Heet serveren met eventueel komkommer en yoghurt salade.

Wat vind je van dit recept?