navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

5 Toprestaurants in Vechtdal voor op je bucket list

  • Leestijd 2
  • Gelezen 6921 keer

Het Vechtdal herbergt twee restaurants met Michelin sterren en een aantal met een Bib Gourmand. Hier kun je dus een driegangen menu eten voor maximaal 37 euro, want deze onderscheiding staat voor een goede prijs- kwaliteitverhouding. Deze restaurants zijn erg gewild, niet alleen om de goede keuken maar om de culinaire beleving!

Het Vechtdal herbergt twee restaurants met Michelin sterren en een aantal met een Bib Gourmand. Hier kun je dus een driegangen menu eten voor maximaal 37 euro, want deze onderscheiding staat voor een goede prijs- kwaliteitverhouding. Deze restaurants zijn erg gewild, niet alleen om de goede keuken maar om de culinaire beleving!

  1. 5

    Auberge ’t Asje Dalfsen

    Midden in de bosrijke omgeving van het Vechtdal ligt de authentieke auberge die is omgetoverd tot magische locatie, ’t Asje. Het restaurant heeft een Frans-Bourgondische achtergrond en de gerechten worden gemaakt van verse, eerlijke producten. Het uitgebreide menu levert volle zalen op, reserveren is dus verstandig!

  2. 4

    Wildthout

    Bij restaurant Wildthout zwaait chef-kok Raoul Seysener de scepter. Het eten is eerlijk en puur, de producten komen vers van het land. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoens-, biologische en scharrelproducten. Het restaurant is sfeervol en gezellig en bij mooi weer heeft het een heerlijk terras. Bijzonder: kunt hier voor ontbijt tot lunch en diner.

  3. 3

    Hotel & Restaurant De Zon

    Een begrip aan de Vecht in Ommen, Hotel De Zon. Chefkok Müller en zijn brigade serveren je graag de kookstijl waar De Zon om bekend staat: vol seizoens- en streekproducten. Een pure keuken. Müller was in 1998 de jongste chef met een Michelinster, dus hij heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend.

  4. 2

    De Witte Gans, Dalfsen

    In de bossen bij Dalfsen kun je terecht bij de goede keuken van De Witte Gans. Een begrip in Dalfsen, waar ze de Franse en Mediterraanse keuken serveren met gebruik van verse streekproducten. Het restaurant heeft voor de tweede keer een Bib Gourmand gekregen.

  5. 1

    De Librije, Zwolle

    Het 3-sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer, De Librije, is al jarenlang een begrip in de omgeving. Hun passie voor koken, streekproducten en de goede keuken, gecombineerd met de beste wijnen is een culinaire beleving die je niet snel zult vergeten.

Wat vind je van dit artikel?