Waterfront Dalfsen

Verrassend Vechtdal

Dalfsen kent veel gezichten. Zo heeft het een reputatie als landgoederendorp met parels zoals Landhuis den Aalshorst, Huize den Berg en het Sterrenbos. Ook is het een geliefd wandeldorp met routes voor jong en oud, variërend van speurtochten naar de Schat van Dalfsen tot routes van een tiental kilometers in de bosrijke omgeving. Maar Dalfsen staat ook bekend om z’n Waterfront. Het Waterfront Dalfsen, waar zelfs een woonwijk naar is vernoemd, is rijk, divers en bomvol plezier. Wij leggen je graag uit wat je zoal aan het Waterfront van Dalfsen kunt beleven.

Entertainment en Horeca

De beste plek om het Waterfront van Dalfsen te verkennen is vanuit Het Koninginneplein. Centraal gelegen vind je hier een reeks entertainment- en horecagelegenheden waar inwoners en bezoekers van Het Vechtdal graag vertoeven. De bekendste verschijning is Theater De Stoomfabriek. Het hele jaar vinden hier theater-, dans-, cabaret- en muziekvoorstellingen plaats voor zalen tot 200 personen. Het intieme theater is voorzien van een Grand Café waar je binnen of op het terras voor de show een hapje en drankje kunt gebruiken.

Wandelen langs het Waterfront

Kom dichter tot de rivier De Vecht en maak een wandeling door het waterrijke gebied. Overdag raden we Landschapspark Vechtvliet aan voor een heerlijke wandeling. Er is een waterspeeltuin voor kinderen, die kunnen spelen op speeltoestellen, springen over greppels en sloten, en kikkers kunnen zoeken in de kikkerpoel. ’s Avonds trekt jong en oud richting de wandelpromenade van Dalfsen. Vanaf de Blauwe Bogen Brug en langs de jachthaven flaneren verliefde stellen, spelen kinderen en genieten ouderen van het Waterfront.

Sportief aan het Waterfront

Ben je op zoek naar actie? Klop aan bij Hiawatha Actief! Zij organiseren tientallen actieve uitjes voor jong en oud en voor groepen tot wel 250 man. Bootverhuur, BBQ-donuts, Highland Games, Drakenboot races en GPS tochten op Kickbikes… Je kan het zo gek niet bedenken of Hiawatha Actief organiseert het.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen