Evenementen Hardenberg

Doe-tips

Hardenberg heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot dé evenementenstad van het Vechtdal. Net als zoveel steden in het Vechtdal wordt Hardenberg omringd door ongeschonden natuur, karakteristieken boerderijen en de rivier De Vecht. De stad onderscheidt zich van andere steden in het Vechtdal door z’n moderne winkelcentrum waar inwoners en bezoekers uren kunnen shoppen, en de vele evenementen in Hardenberg. Het belangrijkste evenement in Hardenberg is de Vechtpark Zomermaand.

Vechtpark Zomermaand

Ieder jaar start in juni de Vechtpark Zomermaand. Het wordt gezien als het grootste evenement in Hardenberg en trekt duizenden inwoners uit de regio en vele dagjesmensen aan. Vijf weekenden lang staat de stad in het teken van natuur, cultuur en sport en kan je passief genieten van optredens, maar ook actief deelnemen aan allerlei wedstrijden en workshops.

Theateracts, muziekvoorstellingen, braderieën, streekmarkten, een cultuurboulevard voor kinderen, kunstexposities, beeldende kunstenaars, zwemwedstrijden in De Vecht en natuurexcursies vanaf Natuurcentrum De Koppel is slechts een kleine greep uit de talloze activiteiten die afgelopen jaren hebben plaatsgevonden tijdens de Vechtpark Zomermaand.

Ballonfestival

Een traditioneel hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van de Vechtpark Zomermaand is het Ballonfestival. Als het weer het toelaat, vult de hemel zich een weekend lang met tientallen bijzondere luchtballonen uit binnen- en buitenland. Wie mee wil vliegen, moet op tijd een kaartje bestellen.

Overige evenementen in Hardenberg

In Hardenberg vindt ieder weekend wel een evenement plaats. Afhankelijk van het moment in het jaar kan je een bezoek plannen aan de Winterfair en kerstmarkt, braderieën en vlooienmarkten, creaweekenden, kunstroutes, fashionshows en muziekoptredens.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen