Varen op de Vecht

Op en om het water

Jong en oud kan de Vecht ervaren tijdens een dagje varen over De Vecht. De enige vraag is welke vaarervaring het beste bij jou en de groep past. Ga je voor sportief of recreatief, wil je er lekker bij eten of loop je liever kans op een nat pak? Met wie je ook de Vecht wilt bevaren, wij helpen je aan de beste locaties voor heerlijk dagje varen over de Vecht.

Op zoek naar een leuk uitje, ook voor groepen? Denk dan aan boottochten over de Vecht met een historische Vechtezomp, Barbecueboot of ‘Queen of the Vechtvalley’.

 1. 6

  Loungesloep van Hotel De Zon

  Zet je zonnebril op en stap in een luxe loungesloep van Hotel De Zon. Varen in een luxe sloep over De Vecht is al een feest, maar met een luxe proeverij of picknickmand van Hotel De Zon is het dubbel zoveel pret.

 2. 5

  Kanovaren bij Dijkmoment Zwolle

  Vanaf Dijkmoment Zwolle stap je in een kano en maak je een tocht over De Vecht en het Zwarte Water. Indien gewenst kan je een kanolunch op het terras van Dijkmoment aanvragen of een picknick langs de route klaar laten zetten.

 3. 4

  Kanoverhuur De Linderbeek

  Maak je op voor een sportieve rondvaartroute van 15 of 18 kilometer in een kayak of kano. Vanaf Boerderijcamping De Linderbeek passeer je alleen of met een groep weilanden, houtwallen, koeien, riet, reigers en boerderijen.

 4. 3

  De Vechtezomp

  Zompen zijn boten die grote hoeveelheden goederen konden verschepen én over laag water konden varen. Ze werden vorige eeuw vooral ingezet ten oosten van de IJssel. De enige zomp die je nu nog eens ziet varen is de Vechtezomp. Groepen tot dertig personen genieten van een heerlijk dagje varen over De Vecht, terwijl de schipper ze bijpraat over de rijke historie van de boot en de omgeving

 5. 2

  Hiawatha Actief

  Zoek je geen alledaagse activiteit over de Vecht dan ben je bij Hiawatha Actief aan het juiste adres. Ze bieden alles aan van motorboten, kano’s en kajaks tot heuse drakenbootraces, reuzenkano’s, een barbecueboot, lounge- en bbq–donut. Qua originaliteit verdienen de vaaropties van Hiawatha Actief de hoofdprijs.

 6. 1

  Rederij Peters

  Sinds jaar en dag verzorgt Rederij Peters vanuit Ommen rondvaarten over De Vecht. Je kan kiezen uit een tocht van anderhalf uur naar Vilsteren en terug, of een marktvaart van drie uur naar Dalfsen inclusief tijd voor een bezoek aan de warenmarkt. Rondvaarten van Rederij Peters zijn te combineren met extra activiteiten, zoals een tocht per paardentram, een funbiketour en een bezoek aan de Escape Room van Ommen. Lekkerbekken hebben keuze uit een culinair arrangement in de vorm van een high tea of een bbq aan boord.

Meer leuke verhalen