Varen

Op en om het water

Alle water- en vaarliefhebbers opgelet want varen op de Vecht kan op talloze manieren. Zo kun je een bootje, sloep of kano huren en aanleggen aan één van de rustige strandjes of een drankje doen bij een terras aan de Vecht. Of met je eigen boot het Vechtdal doorkruisen en aanleggen in de jachthavens van Dalfsen?, Ommen en Hardenberg. Combineer het varen met een bezoekje aan deze gezellige Vechtstadjes, een hapje eten, proeverij of een tochtje in de natuur.

Op zoek naar een leuk uitje, ook voor groepen? Denk dan aan boottochten over de Vecht met een historische Vechtezomp, Barbecueboot of ‘Queen of the Vechtvalley’.

 1. 3

  De Vechtezomp

  Een dagje uit over de grens! Een mooie vaartocht op een historische zomp brengt je vanuit Gramsbergen over de Vecht naar het Duitse Laar.

 2. 2

  Hiawatha Actief

  Hiawatha Actief is specialist in groepsuitjes, maar biedt ook leuke activiteiten voor individuele gasten. Het buitenactiviteitencentrum is gelegen in Dalfsen aan de Overijsselse Vecht.

 3. 1

  Rederij Peters

  Op zoek naar een leuk dagje uit in Overijssel? Kom varen op de Vecht! Bij Rederij Peters in Ommen liggen de kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e-)sloepen al voor jullie klaar.

Meer leuke verhalen