navigatie overslaan

Tips

8 Tips om te varen op de Vecht

  • Leestijd 4
  • Gelezen 24740 keer

Jong en oud kan de Vecht ervaren tijdens een dagje varen over de Vecht. De enige vraag is welke vaarervaring het beste bij jou en de groep past. Ga je voor sportief of recreatief, wil je er lekker bij eten of loop je liever kans op een nat pak? Met wie je ook de Vecht wilt bevaren, wij helpen je aan de beste locaties voor heerlijk dagje varen over de Vecht. Kies voor een veilig dagje op de Vecht en draag een zwemvest. Alle verhuurders in het Vechtdal hebben voldoende zwemvesten beschikbaar.

  1. Hiawatha Actief

    Zoek je geen alledaagse activiteit over de Vecht dan ben je bij Hiawatha Actief aan het juiste adres. Denk eens aan een Wandel & Kano-afzaktocht, een heerlijk uitje om de mooie omgeving van Dalfsen te ontdekken. Of beleef de Vecht op een unieke manier, geniet van de natuurlijke omgeving en beleef de historie van de Vechtzomp.

  2. Rolstoel-toegankelijke e-excursieboot Koeksebelt

    Met de rolstoeltoegankelijke e-excursieboot heeft Camping de Koeksebelt een prachtig boottochtje voor iedereen. De e-excursieboot is plat en ligt boven het waterpeil, zodat het eenvoudig is om er met een rolstoel in te komen. Bovendien is de boot zelflozend, hierdoor wordt het bodemoppervlak van de boot niet glad. Je kunt de boot of een boottocht met gids boeken bij de receptie. Er kunnen maar liefst tien personen in de e-boot.

  3. Rondvaartboot Le Bateau Napoleon

    Vaar mee met de rondvaartboot Le Bateau Napoleon, een Looozensche platbodem, het vaargebied ligt tussen de Duitse grens en Hardenberg. Als het mooi weer is, is de boot rondom open, zodat je heerlijk de natuur kan opsnuiven. De boot biedt plaats aan 35 personen en is uitgerust met een een electrische schaarlift, toegankelijk voor o.a. rolstoelen.

  4. Ommer Vechtzomp

    Een bijzondere manier om de Vecht te ervaren is een vaartocht met de Vechtzomp 'Hanzestad Ommen'. Wie aan boord stapt, wordt welkom geheten door een bemanning van drie personen. Een schipper, co-schipper en een verhalenverteller, die de passagiers onderweg vermaakt met boeiende feitjes over de Vecht en haar meest bijzondere plekjes.

  5. De Vechtezomp - Gramsbergen

    Zompen zijn boten die grote hoeveelheden goederen konden verschepen én over laag water konden varen. Ze werden vorige eeuw vooral ingezet ten oosten van de IJssel. De enige zomp die je nu nog eens ziet varen is de Vechtezomp. Genieten van een heerlijk dagje varen over De Vecht, terwijl de schipper je bijpraat over de rijke historie van de boot en de omgeving.

  6. Kanovaren bij Buitenplaats De Luwte in Zwolle

    Ervaar de Vecht en het Zwarte Water vanuit de kano. Een unieke ervaring! Vanaf Buitenplaats De Luwte in Zwolle stap je zo de kano in voor een heerlijke kanotocht. Maak je uitje compleet met een kanolunch op het terras, een kano picknick onderweg of sluit je dag af met een drankje en/of een warme hap bij Buitenplaats de Luwte.

  7. Rederij Peters

    Sinds jaar en dag verzorgt Rederij Peters vanuit Ommen rondvaarten over De Vecht. Je kan kiezen uit een tocht van anderhalf uur naar Vilsteren en terug, of een marktvaart van drie uur naar Dalfsen inclusief tijd voor een bezoek aan de warenmarkt. Rondvaarten van Rederij Peters zijn te combineren met extra activiteiten, zoals een tocht per paardentram, een funbiketour en een bezoek aan de Escape Room van Ommen. Lekkerbekken hebben keuze uit een culinair arrangement in de vorm van een high tea of een bbq aan boord.

  8. Handig om te weten!

    Het vaarseizoen gaat van start! Dit betekent dat het prachtige gebied van het Overijsselse Vechtdal weer vanaf het water te beleven is. Om planten en dieren, bijvoorbeeld broedende vogels, zo weinig mogelijk te verstoren, gelden er een aantal regels voor het varen in het waterschap Vechtstromen, tussen Ommen en de Duitse grens. Zo kunnen we deze zomer allemaal op een veilige manier genieten van de Vecht.

Wat vind je van dit artikel?