Arretjescake van witte chocolade en speculaas

Verrukkelijke recepten

Een dessert met onder andere stoofpeertjes, yoghurt hangop en bosbessen. Een heerlijk toetje voor 4 personen.

  • 400 gram witte chocolade
  • 200 gram ongezoete slagroom
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter van Puur Vechtdal Zuivel (De Baander Hardenberg)
  • 200 gram brok speculaas van Èchte Bakker Olsman (Hardenberg)
  1. Doe de slagroom, boter en suiker bij elkaar in de pan. Laat dit op zacht vuur verwarmen totdat de suiker is opgelost.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg hierna de witte chocolade toe, liefst al in fijne stukken.
  3. Roer met een spatel door totdat de chocolade 1 geheel is geworden met het roommengsel.
  4. Verkruimel de speculaas tot kleinere stukken en meng dit met het chocolademengsel.
  5. Stort dit in een ingevet bakblik en zet dit onder druk weg in de koelkast voor ten minste 24 uur.

Suggestie:

Combineer dit verrukkelijke gerecht samen met de Vechtdal stoofpeertjes & de yoghurt hangop met bosbessen.

Presentatie van deze drie gerechten:

  1. Neem vier mooie borden.
  2. Haal de arretjescake uit het bakblik en snijd plakken van ongeveer 1 cm dik af.
  3. Snijd deze tot driehoeken (of mbv stekertje andere vormen, bv kerststerren of kerstbomen) en leg deze in een mooie presentatie op het bord. Bepaal zelf de hoeveelheid, de rest van de arretjescake kan heel goed bewaard worden.
  4. Plaats er een stoofpeertje (na uitlekken) rechtop bij.
  5. Maak van de hangop met behulp van een ijslepel een mooie bol en leg deze tegen het peertje aan. En doe een eetlepel bosbessencompote hierover heen. 1. Voor een extra feestelijk geheel zijn diverse garneringen mogelijk bijvoorbeeld chocoladesschotsen, poedersuikerstrooisel of èchte kerstgarnering.