Yoghurt Hangop met bosbessen

Verrukkelijke recepten

  • 1 liter boerenyoghurt van Puur Vechtdal Zuivel (De Baander Hardenberg)
  • Poedersuiker
  • Bosbessencompote van “de Bessentuin” (De Baander Hardenberg)
  1. Doe een theedoek (bij voorkeur glazendoek) over een bolzeef en plaats de zeef in een beslagkom.
  2. Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit 24 uur “uithangen” in de koelkast.
  3. Breng de volgende dag deze stevige yoghurt (= hangop) op smaak met poedersuiker. Let op niet te veel, zodat de zure smaak van de yoghurt behouden blijft.
  4. De bosbessecompote kun je door de yoghurt mengen, maar ook apart serveren.

Suggestie:

Combineer dit verrukkelijke gerecht samen met de arretjescake van witte chocolade en speculaas & de Vechtdal stoofpeertjes.

Presentatie van deze drie gerechten:

  1. Neem vier mooie borden.
  2. Haal de arretjescake uit het bakblik en snijd plakken van ongeveer 1 cm dik af.
  3. Snijd deze tot driehoeken (of mbv stekertje andere vormen, bv kerststerren of kerstbomen) en leg deze in een mooie presentatie op het bord. Bepaal zelf de hoeveelheid, de rest van de arretjescake kan heel goed bewaard worden.
  4. Plaats er een stoofpeertje (na uitlekken) rechtop bij.
  5. Maak van de hangop met behulp van een ijslepel een mooie bol en leg deze tegen het peertje aan. En doe een eetlepel bosbessencompote hierover heen. 1. Voor een extra feestelijk geheel zijn diverse garneringen mogelijk bijvoorbeeld chocoladesschotsen, poedersuikerstrooisel of èchte kerstgarnering.