navigatie overslaan

Algemene tekst

Vecht- en Reestdal

Onderstaande tekst mag u gebruiken in al uw communicatie uitingen.

Vechtdal Overijssel. alle tijd

In het Vechtdal, op een steenworp afstand van Duitsland, heeft u alle tijd. Tijd om een stevige wandeling te maken. Tijd om met uw kinderen te struinen door het bos. Of tijd om met een goed boek aan de oevers van de Vecht zitten. Hoe u uw tijd invult is geheel aan u. Eén ding is zeker, u hoeft zich niet te vervelen! Dus haal de koffers van zolder en kom voor een heerlijke vakantie of een gezellig dagje uit naar Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Staphorst of het Reestdal!

Vechtdal Overijssel

De rivier de Vecht slingert als blauwe ader door het Vechtdallandschap. De Vecht is het decor voor een afwisselend landschap waar u, vanuit een boot of wandelend langs de kant, kunt genieten van brinkdorpen en landgoederen, maar ook van bossen en heide. Daarnaast staat het Vechtdal bekend als dè regio waar de beste campings van Nederland of zelfs Europa zich bevinden. Veel van deze campings zijn erg charmant voor gezinnen met kinderen.

Dalfsen
Dalfsen wordt gekenmerkt door de Blauwe Bogen Brug en heeft prachtige natuur. Hier kunt u heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude Vechtarmen. U kunt genieten van weidse uitzichten en een idyllisch landschap, waarin landgoederen, havezaten en zelfs een middeleeuws kasteel aan uw blik voorbij gaan.

Ommen
In de kern van het Vechtdal ligt de oude Hanzestad Ommen. Het stadje ligt verscholen in het landschap en wordt gekenmerkt door veel groen en water. Het bruisende centrum is al jaren een toeristische trekpleister waar voor iedereen wat te beleven is.

Hardenberg
Gemeente Hardenberg heeft voor ieder wat wils. Het heeft een nieuw centrum waar u heerlijk kunt shoppen, maar ook volop fiets- en wandelmogelijkheden in een afwisselend landschap. Er worden veel evenementen georganiseerd waar u terecht kunt voor een hele dag gezelligheid of een avond feesten tot in de late uurtjes.

Het Reestdal

Het Reestdal: een idyllisch en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Een streek die zeker om te wandelen, het ontdekken waard is.

Een eeuwenoud cultuurlandschap
De Reest is de levensader van dit eeuwenoude cultuurlandschap. Al wandelend over de kerkepaden kunt u de Reest oversteken en genieten van de adembenemende rust en natuur. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor.

Staphorst
Staphorst is internationaal bekend om haar klederdracht. Nog steeds maken de vrouwen in Staphorster dracht deel uit van het straatbeeld. Het zorgt samen met de typische Staphorster boerderijen voor een authentiek stukje Nederland, waar het soms lijkt of de tijd heeft stil gestaan.