Er op uit in het Vechtdal

Onderstaande tekst mag u gebruiken in uw communicatie uitingen

Er op uit in het Vechtdal

Belevenissen op en om de Vecht

Terwijl het Vechtdal langzaam ontwaakt, maakt de Vecht zich gereed voor haar eerste bezoekers. Vissers, gewapend met hengel en comfortabele stoel vinden hier in de vroege morgen hun rust. Het duurt niet lang voordat ook de eerst sloep zich op het water begeeft. Ze varen rustig nog even verder en leggen straks ergens aan om te genieten van de goedgevulde picknickmand die onderdeel uitmaakt van het arrangement dat ze geboekt hebben. Op een klein strandje even verderop zijn kinderen druk in de weer met kano’s. Een schipper legt zijn plezierjacht aan en een wandelaar geniet van het kwaken van de knoflookpadden. Dit zijn zo maar een aantal activiteiten die u op en om de vecht kunt beleven. Meer informatie vindt u op www.vechtdaloverijssel.nl

Met de voeten op de pedalen: het fietsroutenetwerk

Opgepompte fietsbanden en een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Dit is alles wat u nodig heeft om al fietsend te genieten van het steeds wisselend landschap in het Vechtdal. Met uw voeten op de pedalen en uw gezicht in de wind gaan er vele honderden kilometers aan fietspaden aan u voorbij.

Zelf uw fietsroute samenstellen en eindeloos fietsen door het Vechtdal? Dat kan met het fietsroutenetwerk in het Vechtdal. In het netwerk, dat bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes, kunt u zelf veel fietsroutes samenstellen met behulp van ‘knooppunten’. U kunt al routes fietsen vanaf 10 kilometer, met uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers. Met behulp van de kaart, stippelt u uw route uit. U noteert de knooppuntnummers, stapt op de fiets en volgt de nummers. De fietsroutenetwerkkaart is verkrijgbaar bij de VVV’s in het Vechtdal en op de website www.vechtdaloverijssel.nl

Van darfeld tot zwolle: de vechtdalroute

De 245 kilometer lange Vechtdalroute loopt van Darfeld tot Zwolle. Al fietsend volgt u de loop van de Vecht. Elk van de zeven dagtrajecten kent zijn eigen wisselende landschappen en bijzondere kunstobjecten. Door het fietsen van de Vechtdalroute bevindt u zich middenin een kilometers lang openluchtmuseum. De Vechtdalroute volgt namelijk bijna dezelfde route als de Kunstwegen fietsroute, waardoor u onderweg kunt genieten van tientallen kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Een verrassende ontmoeting met kunst, cultuur en natuur.

Oneindig veel wandelmogelijkheden: het wandelnetwerk

Vroeg uit de veren, wandelschoenen aan…. ’t Is tijd voor een heerlijke wandeling in het Vechtdal
U kunt prima uit de voeten met ongeveer 1460 km aan wandelnetwerk. Dit wandelnetwerk biedt u de mogelijkheid om de mooiste plekken van de omgeving te ontdekken. Wat dacht u van een stevige wandeling door het idyllische Reestdal? Een tocht door het pittoreske buurtschap Rheeze, met zijn eeuwenoude rietgedekte boerderijen? Of al wandelend lekker uitwaaien op de Lemelerberg? Het Wandelnetwerk biedt oneindig veel wandelmogelijkheden… aan u de uitdaging ze te ontdekken. De wandelnetwerkkaarten zijn verkrijgbaar via de Tourist Info's, Anjerpunten of op www.vechtdaloverijssel.nl.

Ravotten in het Vechtdal

Ook de kids hoeven zich geen moment te vervelen in het Vechtdal. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de natuur tijdens een leuke kinderroute. Ga gewapend met een GPS op ontdekkingstocht in het bos, speel een potje boerengolf met een klomp en dwaal door een maïsdoolhof. En aan het eind van de dag ga je nog even lekker met handdoek, schep en emmer op het strand het grootste zandkasteel van héél het Vechtdal bouwen.

Leuke dingen doen

Voor wat meer spanning: ga met duizelingwekkende snelheden driemaal over de kop in Attractiepark Slagharen. Met meer dan 40 attracties en spetterende shows raak je de hele dag niet uitgekeken. Speel in het overdekte Cobus Speelkasteel of duik in de ballenbak van het Giga Konijnenhol. Wil je eens een echte matroos zijn? Dat kan bij Rederij Peters in Ommen.

Van luxe hotel tot hooiberg

Of je nou lekker actief bezig bent geweest, heerlijk loom aan het water heeft gelegen of terug komt van een avondje uit. Het is en blijft een heerlijk idee dat je de volgende dag geen verplichtingen heeft. ’s Ochtends luister je vanuit jouw tent naar de vogeltjes en geniet je in alle rust van jouw kopje koffie en krantje. Je ruilt liever de tentharingen en het gaspitje in voor een vijfsterrenhotel, een gezellig bed & breakfast of een verblijf op een landgoed? Ook dat kan. Het Vechtdal heeft een groot aanbod aan accommodaties. Van een keurig opgemaakt bed in een hooiberg tot ’s ochtends aanschuiven voor het ontbijt in de kapel van een oud klooster. In het Vechtdal kan het allemaal.