navigatie overslaan

Haal gratis bloemzaad op voor de Nationale Zaaidag vrijdag 22 april 2022

Voedselbanken in Dalfsen voor Bijen openen hun deuren.

  • 14 - 22 apr 2022
  • 09:00- 17:00
  • gratis
  • Dalfsen

Bestuivende soorten zoals bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom openen door heel Nederland de Voedselbanken voor Bijen. Iedereen kan gratis een zakje biologisch inheems bloemzaad ophalen. In Dalfsen kan je de hele komende week terecht bij de By Mölle studio aan de Koesteeg 9. Op vrijdag 22 april - Nationale Zaaidag – zaait heel Nederland in tuinen en op balkons.

Voedselbanken in Dalfsen voor Bijen openen hun deuren. Haal gratis bloemzaad op voor de Nationale Zaaidag vrijdag 22 april 2022

Bestuivende soorten zoals bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom openen The Pollinators door heel Nederland de Voedselbanken voor Bijen. Iedereen kan daar gratis een zakje biologisch inheems bloemzaad ophalen.

In Dalfsen kan je de hele komende week terecht bij de By Mölle studio aan de Koesteeg 9 of bij een andere Voedselbank voor Bijen die je kan vinden op de kaart van www.voerdebijbij.nl. Op vrijdag 22 april - Nationale Zaaidag – zaait heel Nederland in tuinen en op balkons. De meer dan 15 verschillende soorten bloemen die daaruit voortkomen zijn een welkome versnapering voor bijen. Je kunt één zakje biologische bloemenzaad ophalen dat je kan zaaien in je tuin, balkonnetje of op je dakterras. Dit is goed voor 2 m2.

1500 particulieren en bedrijven hebben zich omgeschoold tot Voedselbank voor Bijen. Je kan bij een Voedselbank voor Bijen terecht voor een gratis zakje bloemzaad voor bijen. Dit bloemzaad is speciaal afgestemd op het Nederlandse landschap. Via de website voerdebijbij.nl vind je de dichtstbijzijnde Voedselbank voor Bijen. Daar kun je gelijk contact opnemen om langs te gaan. Haal daar je zaad en help met bij-voeren op vrijdag 22 april Nationale Zaaidag.

Over The Pollinators

The Pollinators zetten zich in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens.

Bestuivende soorten hebben het erg moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct.

De campagne wordt mogelijk gemaakt door organisaties die zich hebben aangesloten bij de Nationale Zaaicoalitie, waaronder By Mölle, natuurhuisje.nl, de Bijenkorf, Pukka Thee en Greenchoice. Dankzij hen en vele andere bedrijven kunnen The Pollinators gratis bloemzaad verstrekken en kan iedereen mee zaaien voor bijen.

Voer de Bij Bij

Het bloemzaad bestaat uit: duizendblad, bolderik, valse kamille, gele kamille, gewoon barbarakruid, grijskruid, karwij, korenbloem, knoopkruid, wilde cichorei, wilde peen, grote kaardenbol, slangenkruid, gele ganzenbloem, sint-janskruid, gewoon biggenkruid, beemdkroon, vertakte leeuwentand, gewone margriet, vlasbekje, gewone rolklaver, grote kattenstaart, echte kamille, muskuskaasjeskruid, witte honingklaver, citroengele honingklaver, herik, middelste teunisbloem, grote teunisbloem, wilde marjolein, grote klaproos, veldsalie, dagkoekoeksbloem, avondkoekoeksbloem, blaassilene, rode klaver, reukeloze kamille, lange ereprijs, bonte wikke.

www.voerdebijbij.nl en www.bymolle.com

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Deelnameprijs
gratis

In Dalfsen kan je de hele komende week terecht t/m vrijdag 22 april bij de By Mölle studio aan de Koesteeg 9. Je kunt één zakje biologische bloemenzaad ophalen dat je kan zaaien in je tuin, balkonnetje of op je dakterras. Dit is goed voor 2 m2.

Op de kaart

Meer leuke evenementen