navigatie overslaan

het evenement dat lucht in beweging zet!

WINDKRACHT

  • 14 mei 2022
  • 19:30- 22:00
  • € 7,50
  • Ommen

WINDKRACHT:
Een avond waar beweging van lucht centraal staat in allerlei verschillende kunstvormen. Behalve het fanfareorkest van SDG zijn er onder andere optredens van het popkoor X-cream uit Dedemsvaart en een verrassende bijdrage van het vliegermuseum. Naast muziek en andere kunstvormen wordt er ook een poëziewedstrijd georganiseerd.

Op zaterdag 14 mei organiseert Muziekvereniging Soli Deo Gloria een zeer divers evenement met het thema Windkracht: het evenement dat lucht in beweging zet!

Muzikanten zetten lucht in beweging door al blazend lucht om te zetten in muziek. Op 14 mei wordt getoond hoe wind en lucht nog meer in beweging gezet kunnen worden. Er is hiervoor de verbinding gezocht met andere cultuurdisciplines. Popkoor X-Cream uit Dedemsvaart zal al zingend lucht in beweging zetten. Stadsdichter Maxine Overweel zal dit al dichtend doen en Arjan Sterken van de Radboud Universiteit Nijmegen zal wind vanuit in een historisch perspectief benaderen. Riks Siemons van het Vliegermuseum doet dat vanuit meteorologisch perspectief en zal laten zien wat dit betekent voor zijn passie vliegeren. Bewoners uit Ommen worden uitgedaagd om een gedicht te schrijven over wind en de beste inzendingen worden getoond tijdens dit evenement. SDG zal met veel windkracht muziek spelen als voorbereiding op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade van dit jaar. Speciaal gemaakte beelden zullen de verbinding tussen muziek en het thema maken.

Dit alles vindt plaats in de sporthal van de Carroussel op 14 mei; het weekend van de Nationale Molendag. Er zal daarom ook een bijzondere bijdrage van de Ommense molens te zien zijn. Inzendingen voor de gedichten kunnen naar info@sdgommen.nl. Het evenement begint om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 en kaarten kosten €7,50.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Meer leuke evenementen