navigatie overslaan

Met Joop en Mads Wittermans

VADER EN ZOON, 20 JAAR LATER

  • 19 nov 2022
  • 20:15- 22:00
  • € 18,50
  • Dedemsvaart

In de opvolger van de succesvolle toneelproductie VADER EN ZOON stappen Joop en Mads Wittermans opnieuw samen het podium op. 20 jaar later. En in die 20 jaar is er nogal wat veranderd. Lijken de rollen omgedraaid. Een prachtig herkenbaar stuk over een vader en zijn zoon. Over wie ze waren en wie ze nu zijn. Hun rol in elkaars leven en alles daaromheen.

import-82702-628c27251a378.jpg

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans de voorstelling VADER EN ZOON. Een bijzonder theaterproject, waarbij een aantal bevriende schrijvers werd gevraagd een tekst te schrijven rond het aloude thema van de gespannen relaties tussen ouders en kinderen. En nu is er VADER EN ZOON 20, JAAR LATER, geschreven door Joeri Vos, Marijke Schermer, Bodil de la Parra, Bouke Oldenhof, Jan Veldman en Rob de Graaf en kruisen Mads en Joop opnieuw de degens, slijpen de messen en betreden samen de ring.

Er is in 20 jaar heel wat veranderd! Toen had vader last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno nu is de zoon conformistisch geworden en hikt tegen een heuse midlifecrisis aan. En in de vader, die het ouder worden en de dood als onvermijdelijke nieuwe vijanden heeft, ontwaakt de anarchist. De rollen lijken volledig omgedraaid. Of ligt het toch anders?

Hoe kijken vader en zoon terug op die tijd en hoe staan ze er nu voor? VADER EN ZOON, 20 JAAR LATER is een herkenbare, geestige, ontroerende en pijnlijke theaterdialoog over alle grote en kleine dingen des levens. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, het blootleggen van jarenlange patronen, het elkaar durven los te laten, de droom en de werkelijkheid. Prachtig!

Een aanrader voor alle vaders en zonen. Maar ook geschikt voor alle moeders. En dochters. Kaartverkoop www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 18,50

Kaartprijs inclusief kopje koffie / thee voor aanvang

Op de kaart

Meer leuke evenementen