evenement

25ste Holthoner Oogstdag

25ste Holthoner Oogstdag, hét oogstfestijn in het Vechtdal!

  • 6 augustus
  • Holthone
  • 10:30 - 18:00

De jaarlijkse Holthoner Oogstdag, een groots zomers oogstevenement.
Traditioneel, gezellig, muzikaal, nostalgisch oogstevenement op landgoed De Groote Scheere in Holthone. Ambachtelijke demonstraties van ploegen met paard en oude tractoren. Met handmatig maaien, oogsten en dorsen. Alles in klederdracht.

Het zal op 6 augustus weer als vanouds worden in Holthone. De traditionele oogstdag heeft niet voor niets een grote belevingskracht in de regio. Het evenement naast De Ganzenhoeve is een van de topactiviteiten die voor de vele toeristen in de gastvrije Vechtdal zeker weer een ‘must’ zijn. Vanaf 10.30 uur stromen de bezoekers al aan (gratis parkeren, entree € 3,00). Er is immers ontzettend veel te doen, daar in de prachtige natuur van landgoed De Groote Scheere. Pal naast de plek waar de Slag bij Ane plaats vond in 1227. Hier wordt te midden van de eeuwenoude bossen op traditionele wijze gedemonstreerd hoe vroeger rogge werd verbouwd en geoogst, incl. de verwerking met oude dorsmachine en andere oude werktuigen voor stroverwerking.

Maak het boerenleven van tientallen jaren geleden mee. Genieten en gezelligheid dus.

Dat is het motto van de organisatie. Geniet van het ambachtelijk oogsten en dorsen, bekijk al die oude landbouwmachines en tractoren en ploegende trekkers. Geniet van al die oude ambachten waaronder vers gebakken brood uit de houtgestookte oven. En de klederdrachten langs al de vele kramen. En …. geniet van de muzikale optredens, van harmonica muziek,van de bijdragen van de actieve en sociale muziekvereniging SDG Ane en van shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen. En natuurlijk van de pannenkoeken en al dat andere lekkers dat niet zal ontbreken. Holthoner Oogstdag is een van de event activiteiten van de Historisch Culturele Kring De Krim/Gramsbergen. Naast het presenteren van een historisch museum in Gramsbergen en het introduceren en varen met het vroegere Vecht beurtschip Vechtezomp Grammesberghe.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 3,00
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis

Contant bij entree, pinnen kan ook.

Locatie

Holthoner Oogstdag