navigatie overslaan

Foto-expositie Harry Kruiper

  • 9 september - 31 dec 2022
  • 10:00- 17:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Nieuwe foto-expositie bij De Koppel Vanaf heden t/m eind december zijn er natuurfoto’s te bekijken van Harry Kruiper. De beelden zijn divers en de naam van de expositie is dan ook ‘Varia natuur in regio Hardenberg’.

Harry heeft altijd al passie voor de natuur algemeen en de vogels in het bijzonder gehad. Maar tegen het bereiken van de AOW leeftijd kreeg die bewondering meer aandacht. Als lid van IVN Hardenberg-Gramsbergen organiseerde hij destijds excursies en deed hij promotie- en communicatie-activiteiten, waaronder de redactie van het verenigingsblad. Samen met Wiebe Tolman verzorgden zij destijds uitgebreide vogelkenniscursussen, incl. excursies. Harry: ‘Een prachtig moment was, dat we met de cursisten op een vroege ochtend op de P-plaats Clara Feyoena Heem aankwamen en direct na het uitstappen oog in oog stonden met een drietal goudvinken. In alle rust struinden ze langs bloesems en knoppen om zich te goed te doen. Een prachtig schouwspel.’

De expo De beelden zijn op diverse plaatsen in de regio Hardenberg tot stand gekomen. Met name ook tijdens een boottocht over de Vecht tussen Hardenberg en Mariënberg. Al varend werden foto’s gemaakt, waarbij een plots opdoemende momentopname van de natuur de voorrang kreeg boven een hoge beeldkwaliteit. Of eens zoals die van een groepje koperwieken in de voortuin, die op de hulstbessen af kwamen. Terwijl soortgenoten het hazenpad kozen, verschool de koperwiek zich min of meer achter een tros hulstbessen. En zo was er een kort moment om de vogel vanuit de woonkamer door het dubbelzijdig glas vanaf anderhalve meter vast te leggen.  

Wanneer

-

Meer leuke evenementen